Продължават автомобилният хаос и безредието в Стария град

Нарушенията, автомобилният хаос и безредието в Стария град продължават, алармират граждани, които живеят там.

Те са направили снимки, от които се вижда множество автомобили със столични и други регистрации, паркирани по тротоарите, калдъръма и забранени за престой места в обхвата на АИР “Старинен Пловдив”.

Припомняме, че след множество сигнали и публикации от общината се ангажираха, да ограничат достъпа на автомобили до резервата. Това обаче не се случва.

Според тях погазването на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Пловдив се е превърнало в ежедневие.

„За да се спре анархията с безразборното паркиране, до момента не са предприети никакви конкретни мерки от страна на местните власти, освен само гръмки обещания за решения до края на септември. Вече е средата на октомври месец, а такива липсват.

Въпреки бариерите и изградената система за достъп до архитектурния резерват, ситуацията в момента е извън контрол. Всичко това предизвиква въпроса: “Абдикарала ли е община Пловдив от основните си задължения – осъществяване на организация и контрол на дейността по паркиране на МПС в градска среда?“, питат читателите ни.

Те допълват, че в Стария град има рушащи се сгради, които не са недостатъчно обезопасени, а това създава предпоставки за инциденти на посетители на архитектурния резерват.

Exit mobile version