Каравана дойде в Капана (ВИДЕО)

Актьорите от пътуващите театри се разхладиха с бира, след шествието по паважа в Квартала на творческите индустрии

Пътуващите актьори от Колектив „Бараката“ оцветиха обяда на айлякчиите в Капана. Групата от лагера на Гребната база е част от проект „Пловдив Каравана“ в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата – 2019, който събра 200 международни артисти от 15 пътуващи трупи в три творчески лагера в Пловдив.

Участници в колектив Бараката са пътуващи актьори от 6 трупи: Bronca, Entre Deux Averses, Famille Walili, Maraudeurs et Compagnie, Mini art Festival Sofia и Cirkus Tvaers. Повечето са от Франция, но има две групи от Белгия и Швеция.

В петък те обиколиха Квартала на творческите индустрии, раздавайки програмата на трупата.

Тук се чувстваме като у дома си, сподели Жозефа.

Пловдив е невероятен, пълен с енергия, история и прекрасни усмихнати хора, смятат актьорите, които тази вечер отварят в 18 часа вратите на лагера си за пловдивчани. Мястото е на Гребната база, между Хангарите и Спортния комплекс на УХТ.

След шоуто по паважа дамите от Баката се проявиха като истински французойки и се залепиха на витрината с най-изящните рокли в Капана.

Актьорите от пътуващите театри се разхладиха с бира, след шествието по паважа в Квартала на творческите индустрии, като седнаха в култовия бар за крафт бира „Котка и мишка“.

Барът е известен и ние сме известни, затова сме тук, обясниха творците – веселяци.

Exit mobile version