2500 училища сменят имената си

Учениците ще сменят документи по средата на учебната година

Тази учебна година ще бъде особено интересна за хиляди ученици, които ще се сдобият не с един, а с цели два бележника – един за първия учебен срок и друг за втория. Причината за това е закъснялата промяна на учебните заведения, която трябваше да приключи още миналия месец, но това така и не стана. Тъй като процедурата се проточи по-дълго от очакваното, през първата част от учебната година, учениците ще са с едни бележници, а по средата ще се наложи да си закупят нови, тъй като се очаква преименуването вече да е факт.

Това стана ясно от започналите родителски срещи в школата. Учителите съветват родителите да се запасят с по два комплекта ученически документи, а именно бележник и ученическа лична карта, за да не им се налага да обикалят книжарниците между отделните срокове.

На промяна на имената ще бъдат подложени над 2500 училища в цялата страна. Това касае Средни общообразователните училища, които вече ще се наричат само Средни училища, а абревиатурата се променя от СОУ на СУ. Освен подмяната на ученическите документи, школата ще трябва да подновят както дневниците, печатите и булстатите си, така и табелите, поставени върху самите сгради.

Exit mobile version