11 години затвор за 81-годишен дядо за убийството в Първомай

Снимка: в-к 24 часа

81-годишният дядо Благой Цветилов получи присъда от 11 години затвор за убийството на арендатор в землището на Първомай през есента на 2022г. Пловдивският окръжен съд го призна за виновен в това, че на 21.10.2022 г. в кв. „Любеново“, с ловна пушка „ИЖ“ умишлено е умъртвил Митко Иванов. Темида счете още, че Блаогой е виновен за това, че е държал боеприпаси без да има за това надлежно разрешение и определи едно общо най-тежко наказание в размер на 11 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Цветилов да заплати на всяка от дъщерите на пострадалия по 100 000 лева, а на съпруга на Митко сумата от 120 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че веднага след убийството преди година и половина Благой Цветилов лично се предаде в полицията с оръжието и направи самопризнания. Според прокурорът по делото той е убил Митко Иванов съзнателно и хладнокръвно, от близо.

Двамата имали родствена връзка и от години спорели за подялбата на земите. Възрастният мъж твърдял, че трябва да получава по-голяма рента, тъй като по-голяма част от обработваемите площи били негови.

„Искам само да кажа: Ако може да ми ликвидирате живота, аз за къде съм вече?“, заяви възрастният човек при едно от заседанията за мярка за неотклонение през октомври 2022г.

Exit mobile version