Ресторанти около Гребната база в Пловдив

Предложенията на дигиталния пътеводител Lost in Plovdiv за вкусна храна по време на разходка на Гребната

В топлите месеци районът на Гребния канал е предпочитано място за разходка и спорт. Тогава не само в почивните дни на Гребната база е пълно с народ и всеки с удоволствие прекарва време на открито в Града под тепетата.

Дългото над 5 километра трасе предполага доста възможности за спортове като колоездене, тичане, каране на ролери и кънки, и стотици други физически активности. В единия край има доста голяма детска площадка и спортни игрища по волейбол, тенис и футбол, така че сигурно не ви учудва защо е толкова предпочитано място.

Не е необичайно човек да прекара цял ден в района, затова днес от единствения дигитален гид по тепетата ще ви препоръчаме няколко заведения за хапване. На гърба на трибуните има избор от кафенета, в които може да похапнете аламинути набързо, но ние ще се спрем на ресторантите с малко по-разнообразна кухня.

Миконос се намира още преди да навлезете в паркинга на Гребната база, в неспредствена близост до басейн Младост. Атмосферата напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах, а октоподи, калмари, скариди, раци се сервират по най – различни начини. Топли, студени, печени, пържени, варени,  на скара, осолени или мариновани, като предястие или основно. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Селекцията на рибата включва както средиземноморска, от водите на Гръцко море, така и черноморска, тъй като определени видове не отстъпват по вкусови характеристики на тази от южната ни съседка. На гърба на заведението е залепен и гирос павилион. Там се предлагат класически гръцки питки със свински гирос, пилешко или свинско сувлаки, или с прочутата гръцка наденица луканико. Идеално място за cheat day.

Сред зеленината още преди водната част на канала е и ресторант Марбея. Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани висококачествени напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата. Така съвсем накратко бихме го описали. Интериорът на ресторанта е хармонична смесица от исторически чар и модерна изтънченост, но най-важното нещо безспорно е качеството на храната. Много често  се организират тематични вечери, на които добре приготвената и вкусна храна се съчетава успешно с подходящите вина от богатата листа. Подходящ е както за вечеря с приятели, така и за лек обяд с децата, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи по Гребната база.

Последното място от кулинарната ни разходка е емблематично и с 20-годишна история. Ресторант Гребеца е спечелил във времето много верни клиенти, които го избират не само заради вкусната храна, но и заради топлото отношение и винаги добро посрещане. Кухнята е интересен микс от традиционни български рецепти и подбрани европейски ястия, но за приготвянето им готвачите залагат изключително на родните продукти. Месата се подбират от биоферми и телешкото се доставя съвсем прясно, за да се използва на момента. Обстановката е уютна и без излишна претенциозност, а лятната им градина е една от най-просторните в Пловдив. Вечерята под звездите и съпровода на звуците на Гребния канал е като едно вълшебство в забързания ритъм на градския живот.

Кое от нашите предложения предпочитате вие?

Източник: Lostinplovdiv.com

Exit mobile version