„ Няма да набиете Крушарски, нали?”

За да има силен Ботев, трябва да има силен Локомотив, заяви Бойко Борисов пред жълто-черните фенове на Колежа

„ Няма да набиете Крушарски, нали?”, попита премиерът Бойко Борисов феновете на Ботев при посещението си на стадион „Христо Ботев” днес. „Няма, няма”, отговориха жълто-черните привърженици, щом видяха седящия зад министър-председателя президент на градския съперник Локомотив. „ Крушарски ми вика, че с Жоро Самуилов ходели заедно на мачове. Показваме европейско поведение”, поясни премиерът и прикани феновете да се доближат, за да разговаря с тях.

„ За да има силен Ботев, трябва да има силен Локомотив. Това, което поех като ангажимент, заедно със спортния и финансовия министър, кмета, в четвъртък сме си го изпълнили. 25 милиона за Ботев, 12 за Локо Пловдив. Кметът, областният управител, общинският съвет, всички партии в Пловдив, да се съберат, да вземат решение, прилежащи терени, игрища тренировъчни, да почнат да ги правят. Вас ви назначавам за строителен надзор. Да не стане така след 7-8 месеца като дойдем да не чуем „Взеха парите, нищо не направиха”. Имате инженери в Ботев, конструктори, така че избирате двама-трима да си кореспондират с нас. Да наблюдавате строителството. Живот и здраве като стигнем към края ще видим, ако трябва да се направи още нещо, ще го направим. Важното е, че това, което сте поискали, сме го свършили. Всичко вече е към Зико и областния управител”, каза на жълто-черните привърженици премиерът Борисов.

„Това, което се случи е правилното нещо. Неслучайно сега сме заедно с г-н Крушарски. Трябва да има някакъв баланс. Ние бяхме много упрекване от самото начало, когато се анонсира, че Ботев ще получи пари за стадиона си, а Локомотив няма. Мисля, че сега всички са доволни. Ще се построят две хубави съоръжения за града и от там нататък продължаваме. Конкуренцията си е конкуренция”, обясни президентът на Ботев Георги Самуилов.

Уточни, че проект за стадиона има и той е ревизиран. Предполага, че до година и половина и двете съоръжение- на Ботев и Локомотив, могат да бъдат довършени. „Такива са намеренията и нагласите”, заяви собственикът на „Инса”.

Стадионът ще се изпълнява от общината, а Самуилов обясни, че тимът ще е съпричастен към процеса и ще помага с всичко възможно.

„Мисля, че ни предстоят съвсем кратки процедури- не повече от месец. Ново обследване няма да правим. Колкото до сумата- предполагам, че е достатъчна. Дори да се наложи допълнително да се даде нещо, мисля, че винаги ще се разберем”, каза още Самуилов.

„Вместо да се обединяваме, ние се разделяме. Постоянно някой не е доволен. Постоянно драми. Дайте да гледаме по-положително”, коментира той поисканата вчера от сдружение ПФК Ботев, клуба на привържениците и Бултрас оставка от на Ангел Палийски.

Exit mobile version