„Духовни маршрути“ представят в събота видните пловдивски художници

Издателство „Летера“ кани пловдивчани и гости на града на втория от общо четирите „Духовни маршрути в Пловдив 2024“, които се провеждат през месеците септември и октомври. Проектът е финансиран от Община Пловдив по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Вторият маршрут е посветен на видни пловдивски художници. На 21.09.2024 г., събота, в 11:00 ч. желаещите да го посетят трябва да се явят в сборния пункт пред пред паметника на Цанко Лавренов в началото на Стария град.  Водач и на този маршрут е проф. д-р Галина Лардева. Тя е професор по история и теория на изкуствата, декан на факултет „Изобразителни изкуства“ АМТИИ – Пловдив, артистичен директор на Националните есенни изложби от 2013 г., автор на кураторски проекти и изкуствоведски изследвания. Маршрутът включва обиколка и запознаване с творчеството на Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Димитър Киров.

Паметник на Цанко Лавренов → Градска художествена галерия → Постоянна експозиция на Златю Бояджиев → Експозиция „Цанко Лавренов“ → Експозиция „Димитър Киров“

Входът е свободен.

Очаквайте информация и за останалите два маршрута:

Маршрут: Град Пловдив в българската литература I

29.09.2024 г., неделя, 10:30 ч.

Маршрут: Град Пловдив в българската литература II

06.10.2024 г., неделя, 10:30 ч.

Водач: доц. д-р Младен Влашки

За информация:     

www.facebook.com/marshruti.plovdiv

Exit mobile version