Митрополит Николай гърмя по Пловдив

Мощни салюти за посрещането на Честната глава на Светата великомъченица Марина стресираха жители и гости на града

Ново Ауди А8 дообогати автопарка на Николай Пловдивски

Иво Дернев

Поредица от мощни гърмежи разтресе центъра на Пловдив тази вечер. Изненадващата шумна канонада притесни много жители на града и негови гости, които се чудиха какво се случва. Е, обяснението е повече от нестандартно- Николай Пловдивски гърмя по Пловдив, посред бял ден. Главата на най-голямата епархия у нас устрои шумно посрещане на Честната глава на Светата великомъченица Марина, донесена в Пловдив от митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име. Мощни салюти от катедралата „Св. Богородица” предизвикаха вибрации в цялото подножие на Трихълмието и буквално шокираха множеството туристи по Главната, в Стария град и Капана. Обяснението на Под тепето на някои от тях, че поводът за гърмежите е църковно събитие, силно изненада гостите на града.

Военен духов оркестър предвождаше шествието от катедралата, през Главната до „Св. Марина”, следван от две стройни редици от десетки духовници. Зад тях маршируваха бойци от Българската ария, носещи и пазещи Свещената глава, която ще бъде изложена за поклонение в храма в следващите три дни. Зад предните редици, целият в злато, крачеше Николай Пловдивски, който след броени дни ще навърши 50 години – юбилей, който му отваря пътя към патриаршеския трон. Плътно до бъдещия рожденик бяха областният управител Здравко Димитров, председателят на ОбС Савина Петкова и висши военни от Гарнизон Пловдив.

Процесия от лимузини вървеше паралелно с шествието- старото Ауди А 8 на Николай Пловдивски е най-отзад, а колоната води новият автомобил на владиката, отново Ауди А8, но по-ново

В цялата тази пищност, абсурдност и шумност на шествието, Под тепето успя да забележи нещо интересно- поредната нова скъпа придобивка на Николай Пловдивски. Той се е сдобил с още едно черно Ауди А8, по-ново от предишното му, също с номер РВ 3737, като и двете лимузини стават основни коли от пребогатия автопарк на митрополията.

Паркираните в двора на митрополията лимузини, старото Ауди остана отвън
Exit mobile version