Активните жени на Пловдив: Запознай се с Гергана Колева

През месец октомври на ТЯ в Пловдив се срещаме с Гергана Колева (Pilates Gergana Koleva) – пилатес инструктор, която неуморно енергизира и вдъхновява тези около нея.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Поради забързаното ни ежедневие и многото ангажименти, още като се събудя започвам да подреждам задачите за деня в главата си, след това завършвам с фразата „Ще се справя!“, ако имам нужда от допълнителна мотивация гледам едно определено клипче с цел да се окуража и да си дам сили за предстоящия ден.

С какво се занимаваш професионално?

Хоноруван преподавател съм по Теория и методика на физическото възпитание в Пловдивски университет, хоноруван преподавател по Физическо възпитание и спорт и в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство, освен това имам фирма и водя тренировки пилатес и помагам на хората да възвърнат изправената позиция на гръбнака си.

А в свободното си време?

В свободното си време обичам да се разхождам сред природата, да спортувам, да чета книги и да се забавлявам с приятели.

Защо в Пловдив?

В Пловдив съм родена, тук съм израснала, тук са приятелите ми, нашият град има една различна енергия, която ме зарежда, вдъхновява и ми дава сили и желание за развитие.

Какви трудности срещаш в своята професионална сфера?

Понякога хората, с които се срещам и ми се налага да работя, не са ориентирани и не знаят точно какво искат да постигнат, тогава ми отнема много повече време и енергия, за да ги мотивирам и да им бъда полезна.

Как реши, че желаеш да изградиш кариера като пилатес инструктор?

За пръв път пробвах упражнения пилатес още като студентка на зимен курс – ски от университета, попаднах в стая с Ани Байрева, тя вече беше инструктор и водеше тренировки. В стаята в хотела ми показа някои от упражненията и веднага запали интереса ми, не след дълго преминах курс за пилатес инструктори. От тогава до ден днешен се опитвам да следя всички новости и обучения, за да мога да бъда максимално полезна на хората, които посещават тренировките ми. Преминах обучение ISPA Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики, International Fitness School – Pilates Choreography and Circuit с Екатерина Василенко, MK Pilates Matwork Stage с преподавател Малкълм Мюрхед, Thinkfit (Balanced Body Program) с преподаватели Cinzia Galletto & Maximilian Stohr „Atelier pilates“- Италия, Pilates for Muscular-skeleton system diseases с преподавател Екатерина Василенко, участвах в най-големия фитнес фестивал в света RiminiWellness.

Кой е един от най-срещаните митове свързани с пилатес тренировките?

Много често сравняват системата от упражнения пилатес с различни видове духовни практики. Методът пилатес развива двигателните качества сила и гъвкавост, като набляга на мускулите, на „центъра“, тазовото дъно и гръбнака, изисква се концентрация на ума и тялото за правилното изпълнение на упражненията, но това не е духовна практика.

Гергана Колева – снимка личен архив


Коя личност те вдъхновява и защо?

Няма определена личност, която ме вдъхновява, за пример ми служат моите родители, приятели и всички хора, които имат смелостта да следват мечтите си, да ги превръщат в цели, а след това да ги реализират.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Женската енергия ми помага да изслушвам, да разбирам и да проявявам грижа и търпение, но същевременно и ми дава смелост да продължавам въпреки трудностите.

Как завършваш един ползотворен ден?

Един ползотворен ден завършва с удовлетворението от свършените задачи, обичта на любимите ми хора и с усмивка, разбира се.

Този месец ТЯ в Пловдив е на 31 октомври от 19:00 часа в Отсреща.

Социалният формат ‘ТЯ в …’ е създаден в Пловдив от Академия ‘Екатерина Каравелова’ с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Exit mobile version