Тотев: Няма да позволя някой да се снима пред кино Космос и да обяснява колко е скапан градът

Проверката, която върви, ще затвори темата. Иначе някои ще продължат да се упражняват на гърба на фондацията, смята кметът

От общината отчетоха рекордни посещения и приходи в музеите и галериите в рамките на откриващия уикенд

Иво Дернев

Снимка: Иван Мандевски

„Очаква ни една успешна 2019-та. За нас е важно да направим годината много специална. Няма да позволя някой да се снима пред кино Космос и да обяснява колко е скапан градът. Не можете да сипете плюнки върху град Пловдив”, заяви днес кметът Иван Тотев по повод негативните коментари относно откриващото събитие и състоянието, в което градът посрещна Европейска столица на културата.

Той се спря и на започналата минала седмица прокурорска проверка на начинът, по който са похарчени парите за откриващото събитие. „Тя ще затвори темата. В противен случай някои ще продължат да се упражняват на гърба на фондацията и цяла година ще сме в обяснителен режим”, подчерта кметът като допълни, че очаква да се изчистят спекулациите и хулите по адрес на откриващото събитие и фондацията.

„Ще оценим това, което се случи на 12 януари, в следващите месеци и години. Това е ден, който ще остане в историята на Пловдив. Това ще помним. Всичко друго ще иде в канала. Нито един негативен коментар не е повлиял на настроението на Пловдив и това го доказаха хората, които бяха около сцената на откриващото събитие”, допълни Тотев и благодари на всички над 1000 пловдивчани, които се качиха на сцената на близо 50-те хиляди, излезли по улиците на града в празничния ден.

Заместник- кметът по културата и туризма Александър Държиков извади цифрите от интереса към музеите и галериите в рамките на откриващия уикенд. Те отчитат рекордни посещения и приходи на 12 и 13 януари. През двата дни общинските обекти са посетени от над 10 хиляди. Организаторите на събитията в Капана пък са преброили над 30 хиляди души, дошли в квартала на творческите индустрии през откриващия уикенд.

Градоначалникът коментира и онлайн продажбата на шалове и одеяла, които бяха раздавани безплатно на 1 януари. „Старинен Пловдив ще поръча изработването на зимни и летни шалове, които ще се продават почти на покупна цена. Тя ще е много под 15 лева, колкото се предлагат вече онлайн”, каза на финал по темата „Откриващо събитие” Иван Тотев.

Exit mobile version