Отваря най-новият коктейл-бар в Капана

Qbar – софийската клубна култура на пловдивска земя

Коктейли и забавления, които те предизвикват да експериментираш и да се забавляваш

След като титлата Европейска столица на културата 2019 доведе в Пловдив стотици хиляди туристи, тя превърна Града под тепетата и в привлекателно място за бизнес и нови начинания. Поне такъв е случаят на Тео от София, който след дълги години по заведенията като барман и консултант, решава да сбъдне една мечта и да отвори своя собствен бар. Qbar не е предварително замислян с години и дори идеята за локацията му се появява някак случайно, научавайки, че бившият  Gingertale търси нови собственици. Градът на седемте хълма се оказва именно този оазис на спокойствието и айляка, където Тео смята, че има какво да предложи на баровата култура и как да предизвика коктейлните фенове тук.

Qbar най-точно може да се опише като модерна кафетерия и през деня там ще откриете както място, в което да изпиете по кафе с приятел, така и подходяща среда за работа извън офиса. Светло и просторно е, а съчетанието на ментово и сиво в интериора правят мястото супер тренди, но без да е крещящо. За светлата част от денонощието определено препоръчваме да опитате топлите напитки. Разбира се, кафето и кафе специалитетите са задължителни. Тук те се приготвят с бранда на популярния софийски бар Memento. Блендът им съчетава избрани кафета от най-добрите световни сортове, които гарантират удоволствие във всяка чаша.

Селекцията  от  чайове в Qbar е на немската компания с над 90 годишна история Mount Everest, която е известна с изключително ароматните си и автентични продукти. Убедени сме, че сред предлаганите 25 вкуса, ще намерите своя нов фаворит в студените зимни дни.

Стигаме и до най-интересната част от менюто, а именно коктейлите. Като популярен миксолог Тео е подготвил редица авторски предложения. Обича да работи с класическите рецепти и на тяхна база да експериментира с разнообразни туистове. Смята да заложи на по-тропическите вкусове, а ние нямаме нищо против да ни пренесе на някоя екзотична дестинация, където Капана може да е почти като Хавана.

Топлите коктейли или т.нар. hot toddys също не са за изпускане, защото никой не може да отрече стоплящата сила на комбинацията от чай с ром например. Всички бармани са отлично обучени и ако не сте сигурни в избора си, оставете се на тяхната импровизация, за да ви изненадат с нещо наистина качествено и уникално.  Селекцията от алкохоли е на високо ниво, а вино любителите няма да останат разочаровани. Ще могат да избират измежду балкански предложения, френски и италиански сортове.

И тъй като не може да мине вечер без селфи, от заведението са помислили и за атрактивните кадри с единствена по рода си стена с жив мъх. Това е специален перест боров мъх, на който гарантираме, че цветните питиета изпъкват перфектно.

Петък и събота ще са вечерите, запазени за ди джей сетове и по-специални събития, а през седмицата е планирано заведението да бъде сцена за млади таланти и лежерни акустични сесии. Четири от най-добрите коктейл барове в Града под тепетата смятат да посветят понеделника на тези, за които купонът не е само през уикендите. Staff Party  ще е отворено за всички желаещи, а локацията ще се редува всяка седмица.

Qbar тепърва ще си създава име сред пловдивчани и туристите, но вече силно ни привлича с грейналите светлини и силната заявка за невероятни коктейли и забавления, които те карат да се връщаш постоянно.

Официалното откриване ще е на 29.11 и 30.11, а изпробването на авторските питиета и забавлението – абсолютно задължително!

Exit mobile version