Бившият рейнджър Светослав Каменов, обвинен в убийството на колежката си Десислава Стоянова, не бил цвете за мирисане

Домашно насилие, инсцениране на обир, шофиране в нетрезво състояние са част от греховете му, които разказаха пред съда свидетелки    

И трите жени са единодушни, че Каменов се променил след мисията в Ирак    

Стартира делото срещу бившия военен Светослав Каменов, обвинен за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова, извършено в Сопот миналия ноември.  Единствените думи, които той каза днес в съда в Пловдив бяха:

„Съжалявам за случилото си. Не съм искал да го направя. Отказвам да давам обяснения. Ще го направя след изслушването на вещите лица и свидетелите.“  

Припомняме, че на 30. 11. 2018 г. е образувано досъдебно производство по описа на ОД на МВР – Пловдив за извършено престъпление по чл. 142 ал. 2 – отвличане спрямо военнослужещата Стоянова. На 8.12.2018 г. при оглед на едноетажна постройка във вилната зона край Сопот е било открито безжизненото тяло на Десислава. На същата дата като обвиняем по делото е привлечен Светослав Каменов. На 10.12. с.г. съдът му постанови постоянна мярка „задържане под стража“.

Светослав Каменов, обвинен в убийството на рейнджърката Десислава Стоянова, остава в ареста

Тогава стана ясно, че бившият военен сам се е предал. Той е потърсил бившия си шуре, който е полицай в Мездра и му е разказал за случилото се. „Хванах я за врата, нещо изпука, имаше кръв…,“ разказват в показанията си трима разследващи полицай от Мездра, какво им е казал Светослав при поисканата от него среща в гора, край градчето. Преди това се е крил в Гърция 7 дни, пресичайки нелегално границата.

Обвиненият в убийството на рейнджърката Десислава отговори на култовия журналистически въпрос „Вие ли я убихте?“

Каменов има и 4 предишни присъди, за които е реабилитиран.

Ход на делото по същество бе даден днес. По време на заседанието се  изслушват свидетели по искане на защитата на Каменов, отправено по време на разпоредителното заседание.

Първа пред съда говори сестрата на обвиняемия. Тя разказа, че брат ѝ Светослав е бил уволнен от армията, след като катастрофирал с автомобил, докато шофирал след употреба на алкохол. По думите ѝ, той се е променил много след мисиите, на които е бил в Ирак и уволнението от армията. Наложило се дори семейството му да потърси специализирана психиатрична помощ.

Бившата му съпруга и жената, с която е бил във връзка преди ареста потвърдиха същото. От разказите им стана ясно, че рейнджърът Каменов е присъствал на кървавия атентат, когато камион-бомба бе взривен в  българската база „Индия“ в иракския град Кербала през 2003 г. Тогава загинаха петима наши военнослужещи, а други 27 бяха ранени. Светослав разказвал на жените, че е събирал вътрешностите на колегите си в базата. Бившата му съпруга и последното му гадже си спомнят, че той не можел да спи добре след мисиите, говорел на сън и се отбранявал. Приятелката му разказа за домашно насилие и инсцениран обир в дома ѝ, при който той целял да прикрие факта, че е заложил техника. След този случай се разделили. По думите на трите свидетелки обвиняемият е „избухлив“, „агресивен лъжец“, „насилник“ и „кавгаджия“.

Делото продължава с изслушване на експертизи.

Exit mobile version