КриминалеНовини

Светослав Каменов, обвинен в убийството на рейнджърката Десислава Стоянова, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд- Пловдив, с което е взета  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишния Светослав Каменов, обвинен, че на 29.11.2018 г. в Сопот умишлено е умъртвил  военнослужещата Десислава Стоянова на 40 години.

Тялото й е било намерено на 8.12.2018 г. при оглед на едноетажна постройка в Сопот. На същата дата като обвиняем по делото е привлечен Светослав Каменов.

Апелативният съд прецени, че са налице достатъчно доказателства сочещи обвиняемия за съпричастен към инкриминираното деяние, а именно гласни и писмени доказателства,  протоколи за оглед на местопроизшествието, оглед на трупа, протоколи за разпити на свидетели.

Магистратите счетоха, че честата промяна на местопребиваването на подсъдимия, повдигнатото му обвинение за убийство по чл. 115 от НК и начинът на осъществяване на престъплението, отрицателните характеристични данни изводими от свидетелството за съдимост, уменията за нерегламентирано преминаване през границата на страната, показват личната обществена опасност на обвиняемия да извърши престъпление или да се укрие, дори при мярка „домашен арест“.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина