Изграждат първото общностно училище в Пловдив

Фондация за образователна трансформация представя идеята си в Лимакон център тази събота

В Пловдив скоро може да отвори врати първото прогресивно училище. Три такива функционират в София и Варна, а вече активно се работи по откриване на образователен център от нов тип и под тепетата. Със задачата се е заел екипът на Фондация за образователна трансформация, която изгражда нов образователен модел на общностно училище и го реализира в екосистема от български прогресивни училища.

„ Прогресивните училища изграждат свободни и отговорни личности, способни самостоятелно да определят смислите на живота си, притежаващи знания, умения и нагласи да ги осъществяват заедно. Време е да изградим прогресивно училище в Пловдив!“. Така от фондацията анонсират събитието, на което ще представят идеята си пред пловдивчани. То ще се състои на 26 октомври, събота, от 17:30 ч. в Лимакон център. Там ще се проведе общностна среща с участие на Явор Джонев (Председател на Фондация за образователна трансформация), Диана Робова (Директор на Методически център, ФОТ), ученици и учители от Основно прогресивно училище 1.

На срещата ще бъдат представени принципите, целите и образователния модел на прогресивните училища, а ученици и учители ще споделят преживяванията си. Участниците в срещата отговорят на въпроси и ще съберат заявки за интерес за 2020/21 учебна година.

Exit mobile version