УХТ планира да приеме близо 900 студенти за следващата учебна година

Общо 892 бакалаври и магистри са заявили от ВУЗ-а за идната есен

Университетът по хранителни технологии е в готовност да обучава през учебната 2021/2022 г. 892-ма бакалаври и магистри в редовна и задочна форма.

В заявката до МОН в 11-те професионални направления и специалности по държавна поръчка се предлага да бъдат приети 540 бакалаври редовно обучение и 210 – задочно обучение. Редовните магистри са 77, а задочните 65, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Най-много места са планирани за бакалаври в направление Хранителни технологии редовно – 320, за задочници са 110. В момента в УХТ се обучават над 3100 студенти

В три нови специалности ще могат да се обучават от тази есен студентите – „Технология на храни и ароматични продукти“, „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“.

Предложението беше одобрено на заседание на Академичния съвет, в което участие взе и председателят на Cъвета на настоятелите инж. Стойко Кировски.

„Ще съдействаме активно за провеждане на кандидатстудентската кампания, увери той. – Бихме искали да мотивираме младите хора да продължат образованието си в УХТ, защото част от членовете на настоятелството са негови възпитаници, а сега развиват успешен бизнес в различни сфери на хранително-вкусовата промишленост. Отлична възможност да представим условията за работа в нашите фирми, които са модерното оборудвани по всички европейски стандарти, е като се включим в Дните на отворените врати.“

Инж. Кировски припомни, че предприятията от тази сфера са в основата на икономиката у нас, а благодарение на УХТ постиженията в бранша са значителни.

Exit mobile version