Сахат тепе почерня от доброволци (ГАЛЕРИЯ)

Десетки облагородяват Дановия хълм, разчистват водоскоците

Над 100 пловдивчани се включиха в днешната акция по облагородяването на Сахат тепе. Хълмът буквално почерня от доброволци, работници на „Градини и паркове” и хора от администрацията на район Централен рано тази сутрин. След няколко инициативи по почистването на тепето, днес е ред на оформянето на зелените зони, отварянето на водоскоците и разчистването на алеи и стълбища.

„ Скоро водата отново ще потече по целия хълм. Искаме да разчистим водоскоците и малките езерца навсякъде- нещо, което не е правено от много години. Водата ще потече отново след 40 години”, обясни кметът на район Централен Георги Стаменов, който заедно с директора на „Градини и паркове” Веселин Козарев премахваха натрупаната пръст по един от водоскоците под часовниковата кула.

само за няколко часа от склоновете на хълма часа бяха събрани десетки чували с битов отпадък. До момента са извозени 5 камиона с отпадък.

Организатори на инициативата са Община Пловдив, район Централен, ОП „Градини и Паркове”, Free Plovdiv Tour, Аварийно Спасяване Пловдив и сдружение БГ Бъди активен. Включиха се още екип на БЧК, студенти по Екология към ПУ Паисий Хилендарски, Спелеоклуб Пловдив, представители на съюза на Ландшафтните архитекти.

Сахат тепе

 

Exit mobile version