Районен кмет, граждани и украинци изчистиха Лаута

Стотици граждани се включиха в акцията по почистване на парка, като изнесоха боклуци и голямо количество окастрена дървесина

Стотици пловдивчани, подпомогнати от около 50 души украински бежанци, районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров и много спортисти, предимно от карате клуб „Тракия“ изчистиха Лаута в приятния съботен ден. „Мисия Лаута“ събра гражданите, за да направят оборка на боклуците и най-вече остарялата окастрена дървесина в огромната зелена площ до жк. „Тракия“.

Предварително в парка беше извършена санитарна сеч от „Градини и паркове“, като останалия от работата им материал бе основно нещо, което доброволците чистиха. Над 20 камиона с дървесина бяха изнесени от парка. В края на акцията бе осигурена и музика от пловдивчанката Керана.

Акцията „Мисия Лаута“ се превръща в традиция, свързана със състоянието на парка. Макар и Лаута да се социализира като зелено простанство, растителността не е в отлично състояние и се нуждае от поддръжка и редовно чистене, което се осигурява от много доброволци.

Exit mobile version