Общината се похвали с първи спечелен европроект в новия мандат

„Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” ще се реализира с безвъзмездна финансова помощ  в размер на 2 053 740 лева

Община Пловдив се похвали днес с първия спечелен европроект в новия мандат. Кметът Здравко Димитров даде старт на „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”. Одобрената безвъзмездна финансова помощ  е в размер на 2 053 740 лева, а периодът му е 36 месеца.

Зам.-кметът по „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков представи екипа за управление на проекта. Дейностите по него ще се проведат в шест населени места в областта, като още до края на годината работа ще започне в Сопот и Хисаря.

В проекта са включени общо 10 дейности: „Обучения и работа в региона“, „Младежки инициативи“, „Младежки форум“,  „Образователен форум“, „Благотворителни базари“, „Обучителен семинар“, „Работни посещения в страна-донор“, „Международни младежки обмени“, „Обмяна на опит и добри практики на международно ниво“ и „Изграждане на умения на младите хора в новото време“. В рамките на трите години ще бъдат проведени 2 големи младежки фестивала, като за участие в тях ще бъдат поканени 40 международни младежки организации.

С близо 130 хиляди лева от спечеленото финансиране ще се ремонтира бившето кафене „Метеор” в Кулата на гребния канал, както и етажът над него. Те ще станат част от Младежкия център. Основно перо от проекта е разходът за самолетни билети за младежкия обмен- близо 430 хиляди лева, за пътуване от и за страните донори- Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Exit mobile version