Нова градина за 125 деца отвори врати в Кючука – ГАЛЕРИЯ

Днес е щастлив ден за жителите на Кючука – най-гъсто населеният район на Пловдив се сдоби с още една детска градина. Официално лентата бе прерязана днес от зам.-кмета по строителство инж. Тошо Пашов и районният кмет на „Южен“ Атанас Кунчев.

Новото крило на ДГ  „Зорница“ се намира в двора на вече съществуващата градина и е свързано с топла връзка с нея. В сградата са разположени 5 групи със занимални и спални, има физкултурен салон, перално и разливно помещение. В нея ще се възпитават 125 деца.

По думите на Пашов, сградата е прекрасна, а дребните забележки, които има по нея ще бъдат отстранени. Все още тече обзавеждането ѝ, предстои да мине и приемна комисия, преди да бъде издаден акт за ползване на детското заведение.

Строителството бе завършено за 1,5 години, а стартът му бе даден по време на предходния кметски мандат, припомни директорът на ДГ „Зорница“ Тинка Качова.

https://podtepeto.com/wp-content/uploads/2023/12/409196217_6864691096983661_4125731658655050080_n.mp4

Деца от градината изпяха китка народни песни на церемонията по откриването.

Тя пожела мястото да е пълно с весела глъч, щастливи деца, родители, учители и благодари на управата на града, че сбъдва още една мечта на хората в един от най-интензивно развиващите се райони на Пловдив.

Там на първо време ще бъдат настанени 2 групи, а останалите места – 75 ще бъдат обявени в системата за класиране след Нова година, обясниха от ръководството на Община Пловдив.

Инвестицията в новата градина е малко над 4 млн. лв. с безвъзмездно финансиран по европроект от ОП „Региони в растеж“ и съфинансиране от градската хазна.

Exit mobile version