Изграждат нова детска градина в Браниполе с 5 милиона лева

С   първа копка община Родопи даде старт на най-мащабния си проект за изграждане на нова детска градина в село Браниполе. Събитието събра цялото ръководство на общината – кметът Павел Михайлов, заместник-кметовете Емилия Иванова, Борислав Инчев и Неази Таир, председателя на ОбС  Георги Цанков, общински съветници и кметове. Домакин  беше кметът на село Браниполе Даниела Стоилова.

Проектът е на стойност 4,6 милиона лева, финансиран от Министерството на образованието и науката. Средствата ще бъдат вложени в строително- монтажни дейности, обзавеждане и оборудване. Общината вложи и над 300 хиляди лева в ремонт на сградите, в които бяха преместени децата от детска градина „Синчец” – читалището и в сградата  на  училището в селото.

Новата детска градина ще бъде разположена на разгърната застроена площ от близо 3 декара и ще обслужва над 150 деца. В нея ще бъдат разкрити общо 6 групи – 4 градински, една яслена и една резервна за най-малките жители на село Браниполе. Всяка група ще разполага със собствена обособена детска площадка за игра. Детската градина ще бъде изпълнена по всички съвременни стандарти.

“От близо десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината. Работихме две години по него. Вярвам, че когато институциите работят в синхрон помежду си нещата се случват”,  каза кметът Павел Михайлов. Той благодари за екипната работа  на председателя на общински съвет Родопи, на общинските съветници, на колегите си от администрацията.

С изграждането на новата детска градина „Синчец” в село Браниполе ще се реши голяма част от проблема с инфраструктурата в детските градини в общината. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.

Exit mobile version