Илиян Филипов към Йордан Иванов: Ще се видим в съда

Предприемачът Илиян Филипов обяви, че ще съди общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов заради негово изказване на днешната сесия. Причината за реакцията на собственика на ПИМК е коментар на старейшината по време на дебата по предложение за замяна на имот с площ от 390 кв. м. на управляваната от Филипов фирма „Ей Ди Макс строй” за улична регулация на бул. „Дунав” срещу 150кв. м. общинска собственост от имот, който е в съсобственост с компанията. Срещу тази замяна в пленарната зала се изказаха единствено съветниците от групата на Демократична България, а в последствие само те гласуваха против, при 40 гласа „За”.

„Запознавайки се с документите установихме, че съсобственик с Община Пловдив е дружество от групата на ПИМК. Казвам го, защото само това само по себе си повдига известни съмнения”, коментира на микрофон Веселина Александрова. Колегата й Йордан Иванов взе думата, за да допълни колежката си и използва „приближена до вас фирма”, за да припомни на кмета Здравко Димитров за спряната процедура по директно възлагане на почистването на коритото на Марица, за която бе поканен консорциум с участието на ПИМК в него.

„ За първи път присъствам на общинска сесия и съм разочарован от това, което виждам в залата. Тази партия „Да, България” явно е в общинския съвет само да спира и да провокира работата на Община Пловдив. Един от общинските съветници си позволи да спомене името на фирмата ми „ПИМК”, която няма нищо общо с никакви имотни сделки с Община Пловдив. Дори заяви, че съм бил приближена фирма до кмета, заради което ще се видим в съда”, коментира след дебата в пленарната зала пред журналисти Илиян Филипов. „ След като си позволиха пред 50 човека общински съветници и пред медиите да кажат името на фирма „ПИМК”, която няма нищо общо с тази сделка, ще се видим в съда”, допълни бизнесменът.

Той се спря и на предложението на Веселина Александрова общината за запази собствеността си в парцела, за който има инвестиционни намерения, за да придобие имот от това, което ще се построи върху него, а да придобие улицата чрез отчуждителна процедура.

„В това няма никаква икономическа логика. Ако общината трябва да плати 80 хиляди лева за моята част от земята, която предлагам за инфраструктура и в същото време вземе 25 процента обезщетение от 150-те квадрата, които има в имота, в който ще се инвестира, тя ще вземе 40 квадрата застроена площ. Ако ги умножите по 600 евро ще получите 24 хиляди евро. Излиза, че е по-добре да плати 80 хиляди лева, за да вземе после 24 хиляди евро. Нещо не разбирам логиката. При такава сделка общината е вътре. За мен е по-добре, аз ще спечеля. Да направят такава сделка ако искат, няма проблем”, заяви Илиян Филипов.

„Наистина съм разочарован и не мога да разбера едно- как, когато нещо ти даваш на общината, те намират начин да излязат и да кажат, че не било за обществото. Ние даваме. Ако не го дадем, общината ще трябва да го плати. С на кого парите? На всички. Как намериха мотив, че не били съгласни с това. Това е една група, която изцяло провокира работата на Общинския съвет”, каза още предприемачът.

Exit mobile version