Инж. Любозар Фратев – eдин предприемач и общественик на 75

Таня Грозданова

Пловдивският бизнесмен Любозар Фратев ще събере тази вечер приятели, партньори и съмишленици, за да отбележат заедно един прекрасен юбилей. Става на 75.

Малцина са хората в новата ни история, които като Любо (както го наричат близките и приятелите му) са създали и подкрепили десетки успешни  каузи за: култура, история, туризъм и гражданско общество в града, който с гордост днес се кичи с титлата Европейска столица на културата.

Той е едно от най-популярните обществени и бизнес лица на Пловдив, които не могат да бъдат свързани с конкретна политическа сила. Събирателен образ за предприемач, общественик и родолюбец. Любозар Фратев може да бъде пример за подражание на младото поколение, дори само заради факта, че на тази достолепна възраст всяка сутрин започва деня си по изгрев, тичайки по над 4 километра в парка, край Гребната база и до този момент е навъртял над 50 000 километра така.

За своята активна издателска дейност през 2011-а година е удостоен с почетното звание „Следовник на народните будители“. Наградата е признание за издирването, спонсорирането и преиздаването на забравени и забранени навремето знакови книги, свързани с историята на Пловдив.

Номиниран е и за награда Пловдив за  2017-а за преиздаване на книгата „Българското опълчение в Освободителната Руско-турска война 1877-1878“ от Стефан Кисов – единствената книга писана от опълченец.

За 4-годишната му работа в Общински съвет-Пловдив, като независим съветник, той бе и остава единственият, който се отчиташе лично пред избирателите си на всеки 6 месеца.

През 2014-а с решение на  Об С му е присъден Почетен знак на Пловдив за приноса му в развитието на града.

4 пъти е носител на ротарианското отличие „Пол Харис”.

Аз съм повече общественик, отколкото бизнесмен, признава основателят на „Новиз“ АД инж. Любозар Фратев.

Честит юбилей от екипа на Под тепето!

Exit mobile version