„Закуска с нар“ и Александър Шурбанов в сърцето на Пловдив

Живка Аджеларова

Подобно на зрънца в тялото на нар, многобройни бяха гостите, събрали се в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. Настроението беше приповдигнато и не се искаше много човек да затвори очи, тихото шушукане на присъстващите, примесено с пощракванията от настройването на фотоапаратите –  веднага те отвеждат някъде, където жужат пчели около добре узрели плодове от нар. И действително, когато се отърсиш от поетичното мечтание, виждаш плодовете пред себе си – подредените екземпляри от книгата „Закуска с нар“, старателно аранжирани от младите доброволки на „Пловдив чете“. Наблизо, за началото на вечерта се подготвяха професор Александър Шурбанов, както и водещият на представянето – поетът Илко Димитров.

След няколко минути събитието беше открито от издателката Божана Апостолова. Тя изрази благодарността си към всички, доказващи с присъствието си, че Пловдив е най-духовният град на България.

„Това не е обикновено издание“, бяха думите на Илко Димитров, с които той премина към същинското представяне на книгата. „„Закуска с нар“ е съставена от две части, първата, отделена с подзаглавието „Четирите времена“, събира в себе си поетични творби, а втората – „Четирите посоки“, обединява прозаични приписки. Всяка от тези две части, на свой ред е разделена на други четири, съдържащи произведения, които по забележителен начин се отнасят към своите подзаглавия“, така Илко Димитров описа специфичната структура на книгата.

Четете още на сайта KAPANA.BG

Exit mobile version