Старият град празнува под мотото „Отново заедно”

Празниците са 14-ти до 20-ти септември

Серия от концерти, изложби, театър, кино на открито, заведения, барове, сладкарници, на открито, ще са част от тазгодишното издание на Празници на Стария град, което ще се проведе в периода от 14 до 20 септември под мотото „Отново заедно”.

По традиция началото на Празници на Стария град се поставя на Античния театър. Тази година то ще е с мащабния концерт-спектакъл „Българийо, аз тебе всичко дадох!”, съвместен проект с Фондация „Твоят дом е България”. С него ще отдадем почит на забележителното дело и слово на народния поет Иван Вазов и по повод 170-тата годишнина от рождението му. Древната сцена ще посрещне над 150 изпълнителя, а най-знакови сред тях са Гвардейският представителен духов оркестър, солистите от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част, които за първи път ще гостуват на Театъра на Филипопол.

Дворът на къщата, в която се съхранява постоянната експозиция на Златю Бояджиев, превръщаме в музикална сцена. На 15.09. очаквайте лауреати от изданията през годините на S’cool Rock Fest, на 16.09. – концерт на любимците от ИНТРО, а на 17.09. в Стария град ще гостува хитовата група JEREMY.

Ще Ви отведем сред мистериозната връзка между танц и пантомима, ще се насладите на концерта „Джазът и градът” с участието на именити музиканти.

По традиция ще бъдат обособени специални хранитени зони с вкусна традиционна българска храна, разнообразна кухня, сладки и сладоледени щандове, вино и бира.

Всичко за празниците вижте в КАПАНА

Exit mobile version