РИМ-Пловдив гостува в Ямбол с изложба за Съединението

Регионален исторически музей – Пловдив гостува в Ямбол с изложбата „Съхранената памет за Съединението от 1885 г. в българските музеи, архиви, библиотеки и частни колекции“.

Подредената в КИЦ „Безистен“ изложба е една от десетте, които пловдивските специалисти подготвиха по проект, който получи финансиране от Национален фонд „Култура“. Тя е първата по този проект, която Регионален исторически музей – Пловдив показва пред публика. „Съхранената памет за Съединението от 1885 г. в българските музеи, архиви, библиотеки и частни колекции“ съдържа 20 табла с дигитални изображения на емблематични за Съединението културни ценности.

При откриването уредникът Надежда Баева припомни основните акценти от подготовката, осъществяването и военната защита на Съединението.

Регионален исторически музей – Пловдив гостува за втора поредна година по повод официалния празник 6 септември, по покана на община Ямбол. Това е още една възможност за жителите и гостите на града да се докоснат до едно от най-значимите събития в българската история, за чието реализиране Пловдив има съществен принос.

Изложбата ще гостува до 17 септември, а празничният 6 септември ще бъде ден на отворени врати от 10:00 до 16:00 ч.

Exit mobile version