Награждават победителите в конкурса за поезия „Добромир Тонев“

Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ИК „Жанет 45“, ПУ „Паисий Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2 и любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“, канят пловдивчани и гости на града на церемония по награждаване на победителите в  ХIV-ти  Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.

Събитието ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 12 октомври 2024 г. (събота) от 18.30 ч. в пространството на източния сектор на Римски стадион, „Ниво -1“ на магазин H&M, ул. „Княз Александър I“ № 11. Водещ ще е журналистът Владислав Севов.

В конкурса тази година взеха участие 82 млади автори от цялата страна. Комисия с председател Недялко Славов и членове – Росен Карамфилов и Димана Йорданова имаше нелеката задача да определи победителите. Имената им ще станат ясни в събота, когато ще бъдат връчени наградите.

Наградният фонд е както следва: От Община Пловдив: Първа награда – 800 лв. и грамота; Втора награда –  600 лв.  и грамота; Трета награда –  400 лв. и грамота.

Специални награди от партньори: Парична награда  – 300 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от представител на управлението на факултета. Специална награда на Радио Пловдив за млад поет – 400 лв.; Нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Входът е свободен!

Exit mobile version