DREAMERS, Vienna идват в Пловдив

Пианобар Синатра ще бъде домакин на един от концертите на група Дриймърс, Виена на 20 юни, от 19:30 ч. Събитието е част от турнето на бандата, в което музикантите представят българската публика първия си албум „Little Song“ – Песничка.

Билети: https://bilet.bg/bg/events/5067

Група Дриймърс, Виена е създадена през ноември 2021 от утвърдения оперен певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните Томас Шьон(сакс и кларинет) и Гералд Грюн(тромпет). Групата започва с изключително успешни концерти, а през 2023 Злато Лина(Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Освен опитен джаз-пианист тя е не по-малко талантлив композитор и аранжор. Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен прекрасни аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и т.н. основно място намират нови, собствени композиции. Така се раждат песните на Злато Лина по текстове на Люси Сланева  „Ти повика ли ме” и „Una canasta de albaricoques” и „Поема за БДЖ”(Апостол Миленков), а Любен Павлов пише музиката на „Когато те измислих”(Дамян Дамянов) и „Песничка”, „Криле”, „Отново” и „Нощ” по текстове на Апостол Миленков. 

Албумът е наречен „ПЕСНИЧКА”(Little Song), първата от новите песни и официалното му представяне беше на 19 май 2024г., на престижния джаз брънч в хотел Вимбергер, Виена.

Освен огромното стилово разнообразие, Дриймърс предлагат и изключителни музикални интерпретации в лицето на Злато Лина, която витруозно се възползва от целия музикален потенциал на своя инструмент, Томас Шьон и Гералд Грюн допълват звученето с феноменалните си възможности и блестят в солата си, а дълбокият басов тембър и вокалното майсторство на Апостол Миленков запълват палитрата на музикалната картина.

Албумът е специален подарък за рождения ден на Любен Павлов(78) и 60-годишната му творческа дейност с благодарност от групата за фантастичното му творчество. Той ще бъде представен на турне в България както следва – 14 юни София, Сити Марк Арт Център, 19 юни Пловдив, пиано бар Синатра, 20 юни Бургас, пиано бар Синатра, 21 юни Варна, пиано бар Синатра, 27 юни Велико Търново, Арт бар Хипстър(Open air) и 29 юни София, пиано бар Синатра.

В програмата освен песните от албума на Дриймърс ще имате удоволствието да чуете и хитове на Елвис, Синатра, Том Джоунс, Челентано, Армстронг и др.

Exit mobile version