Комисар Мария Габриел ще участва в официалното откриване на ЕСК

Връчва плакет и грамота на кмета като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на Пловдив- Европейската столица на културата 2019.

„Пловдив се гордее с древното си наследство и със статута си на един от най-старите градове в Европа. Срещата между култури, общности и групи винаги е била най-голямото предизвикателство и едновременно най-силният двигател в развитието му.
“Заедно” е повече от път към осъзнаването ни като общност. То е нашият стремеж да направим културата достъпна за всеки, да й позволим да направи живота ни по-стойностен“, написа във Фейсбук Мария Габриел.

Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“. Тържествата по откриването се провеждат от 11 до 13 януари и включват редица събития на открито и на закрито, като  акцентът ще бъде музикалното, танцово и светлинно представление вечерта на 12 януари. Комисар Габриел ще връчи плакет и грамота на кмета на Пловдив като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година, съобщават от Европейската комисия.

 

Exit mobile version