„Град на децата“ израства до Младежкия хълм с архитектурни работилници и игри

В „Хвърчаща детска стая“ малките ще създават сами триизмерни структури в реални размери от дърво, текстил и други материали

Целодневна детска архитектурна работилница ще се проведе на Младежкия хълм тази събота (28 септември). Новата учебна детска година ще се открие с „Хвърчаща детска стая“. Проектът на сдружение „Детска архитектурна работилница“ ще помага на децата да създават сами триизмерни структури от дърво, текстил, хартия и др. материали. Събитието ще се проведе от 11 до 17 часа на поляната до хълма.

Децата ще се научат сами на това как се изграждат мостове, палатки, куполи, арки и други елементи, като по този начин на практика ще упражнят знанията си по математика, физика, история, география и изкуство.

„Хвърчащата класна стая“ е пътуващ проект, разработен от архитекти и дизайнери за обучение на деца по системата Built Environment Education. През 2019 и 2020г. интерактивната стая гостува на различни места в област Пловдив.

„Град на децата“ е част от проекта Изграждаме заедно / Building Together на Goethe-Institut Bulgarien.
Град на децата – Хвърчащата класна стая е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

Exit mobile version