Вдигат със 100 лева заплатите на здравните работници в детско и училищно здравеопазване в Пловдив

Актуализацията влиза в сила наесен

Споразумението е постигнато на заседание на Съвета за тристранно сътрудничество, съобщиха от КНСБ

Заплатите на здравните работници в детско и училищно здравеопазване на територията на Община Пловдив ще се вдигнат със 100 лева от тази есен. Това стана ясно след днешното заседание на Съвета за тристранно сътрудничество, което се проведе в сградата на Община Пловдив се проведе.

„Като точка от дневния ред, поставена от представителите на синдикатите, залегна въпросът за възможностите на Община Пловдив за увеличение на основните трудови възнаграждения на здравните работници в детско и училищно здравеопазване. След проведените преговори между социалните партньори се взе решение с подписването на новия колективен трудов договор на ниво община, който ще влезе в сила от 08.11.2019г. да бъдат актуализирани заплатите на здравните работници в детско и училищно здравеопазване, работещи на територията на Община Пловдив,“ съобщи областният координатор на КНСБ – Пловдив Боян Бойкински.

Размерът на основните трудови възнаграждения, който към настоящия момент е 800 лв., считано от 08.11.2019г. ще стане 900 лева, уточни д-р Росица Попова – областен координатор на Федерация на синдикатите в здравеопазването – Пловдив.

От профсъюза добавиха, че с това през настоящата 2019 г. ще бъдат достигнати договореностите, постигнати в КТД за отрасъл здравеопазване.

Exit mobile version