Рене Карабаш изпрати „Писма от Омар до бъдещата му съпруга“ с пощенски код 4000

В средата на май, съботният ден в Пловдив беше наситен с различни събития – изложби, откривания, фестивали… мачове. А в тихият двор на галерия „Джуркови“, в тази толкова приятна и уютна обстановка се случваше вторият модул на Работилница за творческо писане с Рене Карабаш от „Младият Пловдив чете“. Когато чуя „работилница“ веднага се сещам за джуджетата и Дядо Коледа, случайно или не, нашият ментор също отваря дума за него. В този момент прилича на малко момиче с чистият си син поглед, дънките и белите маратонки.

В същото време обаче обяснява кратко, точно и ясно през какви етапи трябва да премине в работата си предимно пишещият проза, защото „Поезията е по скоро – вдъхновение…“

Следва упражнението „Лъжата“ – по две истории от всеки курсист – една истинска и една измислена, а другите да познаят коя се случила в действителност. Беше супер забавно и полезно. Дори облаците се заслушаха и забравиха за какво са дошли. Следващият път се запишете и Вие в някой уъркшоповете!

Но нека продължим нататък…до 6 следобед в Австрийският павилион FLUCA, където отвън, буквално въху паветата сред стари пишещи машини, окачени на щипки стихове и цъфнали рози станахме свидетели на изящен разговор между Ина Иванова, в ролята на литературен критик и звездата на българската литература Рене Карабаш.

Още за събитието вижте в Капана.бг.

Exit mobile version