Тотев: Целият бой, който изядохме за площад Централен, си струваше

Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен, каза кметът

Иво Дернев

Не е ясно кога ще е официалната церемония по откриването на площад Централен, който вече е отворен за преминаване. Това каза днес кметът Иван Тотев. Той заяви, че пространството вече е достъпно за хората, но има дребни неща за довършване. Дата за откриване все още няма фиксирана.

„ Фейсбук е залят от снимки на площада. Целият бой който изядохме за този проект си струваше. Включително хора, които ме критикуваха, ми се обадиха и ми писаха, за да отбележат, че е станало по-добре, отколкото са си го представяли”, доволен от крайния резултат е градоначалникът.

Той отговори на множеството критики, че и след реконструкцията площадното пространство остава лишено от сянка.

„Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен. А и самото название площад значи площад. Ако искате гора, отивате в гората. На площада си има съответните дейности. Архитектите не са предвидили нови дървета в саксии например. Аз споделям идеята, че площадът има съответните функции за площадно пространство, което не трябва да бъде затормозено със зеленина, която например да пречи на събития. Ще имаме най-голямата ледена пързалка тази година например. А и Цар-Симеоновата градина е в много голяма близост до площадното пространство. Иначе паркингът на Тримонциум ще бъде отделен със зелена ивица и там ще има нови дървета. Около Централна поща ще има също озеленяване”,каза Тотев.

Exit mobile version