Къде да посрещнем 2020 в Пловдив?

Броени дни до новото десетилетие и ако вече не сте решили къде да празнувате, екипът на единствения дигитален гид по тепетата, има няколко предложения 

Още от началото на месеца отвсякъде ни заливат програми със събития, менюта и какво ли още не. Понякога дори се губим в морето от оферти и се чудим кой е най-добрият вариант да посрещнем последните часове на 2019-а година. Всъщност, решенията са само няколко: вкъщи на дивана пред телевизора, парти на клуб, вечеря в ресторант, събиране с приятели, или заря на площада. Кой е най-предпочитаният няма как да гадаем, защото това е строго индивидуално, но ще се опитаме да дадем някои насоки :

Наздравица на площада

Това като че ли е за най-смелите или поне най-издръжливите, особено ако се падне мразовита вечер. А празникът на площада си има и своите предимства – богата програма с най-разнообразни изпълнители, възможност да се включиш в дългото хоро, всички са в приповдигнато настроение, а и зарята на открито е изключително впечатляваща. Тази година от Общината са поканили доста различни артисти, но пък така има за всекиго по нещо. Купонът ще започне точно в 22 часа на площад Стефан Стамболов. Първи ще са електронната поп/рок група, която залага на авторска музика с множество алтърнатив, денс и фънк елементи –  Innerglow. Малко след тях на сцената ще излезе един от най-обичаните дуети за попмузика с повече от 40 годишна кариера. Ритон са подготвили любимите песни на поколения българи. Следва време и за танци преди речта на президента с ансамбъл Тракия. Те са носители на всички възможни награди в сферата на културата и гарантирано ще внесат много танци и настроение в празничната нощ. А веднага след първите минути на 2020 ще бъде и кулминацията на шоуто с една от най-популярните групи в последните години – СкандаУ.  От началото на 2018 година досега, „СкандаУ“, които сами продуцират музиката си, добавиха много нови песни към репертоара си, всяка една от тях доказала се като безспорен хит. Съвсем наскоро, любимците на българската публика Лъчо и Тото препълниха столичната зала „Арена Армеец“ и пловдивската „Колодрум“, а в празничната нощ със сигурност ще вдигнат градуса на настроението на макс.

Парти на клуб/бар                                          

Тук опциите са доста – има барове, които обявяват съвсем символична цена за куверт и идеята е просто да прекарате готина вечер в приятелска компания навън, а други – привличат с гост-изпълнители и по-гурме предястия. Ицо Хазарта, Любо Киров, танцови формации и популярни ди джеи и музикални селектори са част от предложенията. Разбира се, има заведения, в които няма нужда от прдварителна резервация и е вероятно да намерите места, ако не сте прекалено много хора. В разходката след полунощ и намирането на най-големия купон също има нещо очарователно.

Вечеря в ресторант:

Някои от предпочитаните ни места наистина изкушават с празнични чинии. Определено си струва да запазите 31-ви за най-новото бижу под тепетата – d’Asti Osteria Italiana, ако сте почитатели на италианската кухня и култура на хранене. Шеф Мирослав Христов е подготвил уникално меню, което ще ви пренесе буквално на друга вкусова планета. Доста богат ще е новогодишният сет и в ресторант Мемори, като там има и детски вариант за едно уютно семейно посрещане. Носителят на приза в категорията Кулинарен туризъм 2019 – Hemingway пък е изключително удобен вариант за съчетаване на божествено вкусна храна с възможността да си на една крачка от централния площад и да се насладиш на която част от новогодишната градска програма сам решиш. Тук шеф Чакъров е направил много интересна интерпретация на традиционни български рецепти, като във всяка съставка личи неговия новаторски почерк и внимание при избора на продуктите. Torro Grande ни изненадват с цели 5 варианта, от които може да избирате – дивеч, свинско, пуешко, азиатско или веган.. Просторното място предполага и площ за забавления с гост DJ-и и музикални изпълнители. Почти няма ресторант, който да не е представил своето вождане за посрещане на новото десетилетие, така че ако не сте спрели на любимото си място, побързайте. Цената на кувертите варира от 90 до около 150 лв. на човек.

А какви са вашите планове за новогодишната нощ?

Източник: Lostinplovdiv

Exit mobile version