Къде да заведем децата през ваканцията?

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата вече е готов с 3 идеи за незабравимо изкарване

 

Празничната зимна ваканция вече е факт и децата тръпнат в очакване на безгрижните часове без училище и досадни домашни. Това време обаче, си е истинско предизвикателство за родителите, които трябва да мислят хиляди забавни занимания. Е, добрата новина е, че екипът на единствения дигитален гид под тепетата вече е готов с 3 идеи за незабравимо изкарване. Имаме предложения както за дейности на открито, така и варианти за закрито, когато времето не позволява да сте навън дълго време. Гарантираме ви, че нито вие, нито малчуганите ще скучаете.

Ледената пързалка        

Съоръжението се завърна тази година с ново местоположение и  отново сме щастливци, че в Пловдив си имаме най-голямата открита ледена пързалка за свободно каране на кънки. През сезон 2019/2020 наемът на кънки е 3 лева, а входът за пързалката в рамките на една сесия остава 7 лева. Тя няма почивен ден, а работното време е от 10 до 22 часа. В рамките на деня има 5 сесии, като първата и последната са по два часа, а междинните три са по час и половина. Помощните пингвини за малките, които още се учат да карат кънки, могат да се наемат за  40 минути на цена от 10 лева. Особено в подходящите за виртузони изпълнения на леда дни стълпотворението не е шега работа, така че бъдете търпеливи. През уикендите на разположение има инструктори, които ще дават безплатни уроци на начинаещите. А за най-запалените има абонаментни карти, които могат да се ползват до затварянето на пързалката. Засега е предвидено тя да бъде на място почти до края на януари.

Закрит скейт парк

През уикенда в Града под тепетата откриха и велико скейт царство.  Комплексът се намира в складово помещение в близост до Стъкларския завод и се простира на площ от 380 квадратни метра. Феновете на екстремните спортове имат на разположение близо 15 уреда, подходящи за всякакви трикове с БМХ, кънки, скейт и тротинетки. Амбицията на създателите е да осигурят алтернативна градска среда, комфортна и безопасна за всички целогодишно. Вярват, че новата база може да е домакин на големи международни и национални състезания и че ще спомогне за развитието на младите спортисти.

Рисуване за деца

Последното ни предложение е в едно от любимите ни места за разпускане – DaliVino. Тук обаче художествената сесия няма да е съпроводена с чаша изстудено шардоне, а по скоро с бутилка минерална вода и сок. Всеки уикенд за малките творци е отделено специално време, в което и те да творят под наставленията на професионален художник. Това е перфектното време да оставите детето си за час и половина-два да се забавлява с четка в ръка, а вие да се разходите или да изпиете по кафе. Задължително проверете в календара какви са картините до края на декември, а дори през ваканцията може да отидете заедно и на някои от сесиите за „големи”. Една част от пейзажите не са толкова трудни и лесно ще ги създадете в тандем.

От миналата година също имаме няколко предложения в текста за 5 идеи за занимания за деца през зимата, така че двете седмици без училище и в празници ще отлетят като миг.

Източник: Lostinplovdiv

Exit mobile version