Кои са истинските айляци под тепетата

Котките на Пловдив

Те могат да бъдат забелязани да се разхождат най-необезпокоявани покрай масите на заведенията, по павираните улички в Капана или дори съвсем невъзмутимо да се излягат на всяко местенце, огрято от слънцето

В културната столица на България има една порода живи същества, които не са като другите. И ако често си пишем за айляка в Пловдив, то не може да пропуснем най-големите айляци. Те могат да бъдат забелязани да се разхождат най-необезпокоявани покрай масите на заведенията, по павираните улички в Капана или дори съвсем невъзмутимо да се излягат на всяко местенце, огрято от слънцето. Тукашните котаци рядко се плашат от хората и е по-вероятно да дойдат и да се разположат до вас, отколкото да потърсят място за криене. Те са истинските царе по Главната улица и на всяка крачка ще забележите поне 2-3.

На доста места покрай жилищни сгради и ресторанти може да видите поставени за тях чинийка с гранули и водичка, така че пловдивчани грижливо си ги отглеждат и им се наслаждават на спокойствието.

Оказва се, че  честичко са и герои в снимките под тепетата. На някои позират игриво, а на други съвсем небрежно изобщо не отразяват фотопарата. Ето, такива са пухкавелковците през обектива на Десислава Цвяткова и на някои от вашите фотоси в социалните мрежи:

Снимки: Десислава Цвяткова, autumn_chocoholic.

Exit mobile version