Кметския отговор за „бъдещите предизвикателства пред Общината“: Не търсете под вола теле!

Така Иван Тотев поясни на медиите в Пловдив защо е уволнен Димитър Кацарски

Зам.-кметът по общинска собственост и строителство бил рекордьор по прекарано време на този пост

„Не очаквайте неща от кухнята. Няма конкретна причина,“  това коментира в отговор на журналистически въпрос кметът Иван Тотев, относно подробности по мотивите за отстраняване от поста на  заместника му Димитър Кацарски три месеца преди местните избори.

Припомняме, че от понеделник заместник – кметът на Община Пловдив по строителство, жилищна политика и общински имоти Димитър Кацарски е отстранен от длъжност със  заповед на  градоначалника Тотев. Функциите на Кацарски ще се извършват временно от директор Дирекция „Строителство, мрежи, съоръжения на техническата инфраструктура“ инж. Йордан Калев. В разпространеното кратко съобщение от общината пишеше, че мотивите за уволнението на Кацарски са „новите предизвикателства пред Общината“, за това бе логично кметът Тотев да отговори днес именно на въпроса „Какви са те?“.

„Димитър Кацарски е рекордьор по прекарано време на това място. Разделихме се по най-добрия начин, все пак той бе част от екипа ми през тези години. В прекрасни отношения сме, пожелавам му успех в новите начинания.“

По думите на кмета, отстраняването на Кацарски няма нищо общо с разследването на КЗК за картел в санирането на блокове, каквото бе констатирано в общините Пловдив, Търговище и Гоце Делчев.

Нашите обществени поръчки винаги са били за най-ниска цена, а сумите са в нормите според указанията на държавата, коментира кметът. Той допълни, че жалби има срещу всеки, който работи, включително срещу него и всички районни кметове.

„Може би съвпада с предизборния период и затова се търси голяма конспирация. Няма такава обаче. Мандатът свършва и по-пълноценно в оставащите три месеща ще е да има нов човек.

Не търсете под вола теле. Жалби има и срещу мен, и срещу всички районни кметове. Не това е причината. Винаги има недоволни хора. Този пост си го представям като експертен, а не като свързан с партийна фигура. Новото назначение също е с огромен опит. Йордан Калев бе в администрацията на район „Източен“ преди мен дори.

Не трябва да се залита с партийни назначения на тази позиция. Той остава на поста до края на мандата – все пак има само три месеца и гоним срокове за текущи проекти като булевард „Северен“, площад „Централен“ и ни трябва човек, който е навътре в нещата. Моето желание е ГЕРБ да управлява Пловдив и през следващите години,“ заключи Иван Тотев.

Exit mobile version