Какво да правим в Пловдив (31.01 – 06.02)

Първите дни на февруари са слънчеви и изпълнени с вълнуващи събития

31 януари

Plovdiv Game Jam 2020

За седма година Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин.

Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят. Домакини на събитието ще бъдат “Технически Университет София – филиал Пловдив”, а датите са 31-ви януари, 1-ви и 2-ри февруари. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в градовете – София, Бургас и Габрово.

Издирват се програмисти, артисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в петък.

Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийма.

Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големия трофей – купата на джама.

През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от вас, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит.

31 януари – 2 февруари
14:30 часа

Ya Boogie

В петък ще се разкършим на селекцията от готини парчета на Ya Boogie. Зад бара отново ще вихрим готини коктейли и усмивки, така че доброто настроение е гарантирано.

Пощата
21 часа

Punk in Drublic

Пънкът няма да умре! В петък ще слушаме всичко най-добро от Sex Pistols до Bad Religion и както подобава бирата ще се лее в литрови халби!

Петното на Роршах
21 часа

No Sense presents: InKarnation & Ivo Happy

В петък вечер Сенса се готви за парти с приятелите си от Бургас Inkarnation и Ivo Happy. Ще подскачаме заено в ритъм с чаши в ръка, всеобразни шотове и коктейли, ще има и уелкъм шот на бара.

No Sense
21 часа

1 февруари

DJ TODD

Oh boy!! What a night! Тази събота зад пулта е DJ Todd и сме сигурни, че ни е подготвил солидна доза яки тракове, на които да се насладим заедно.

Пощата
21 часа

Slav Party Episode I

За първи път в „Баба Яга“, първата ни славянска партия! Носете стария си анцуг и се присъединете към нас за незабравима вечер! Ракията ще тече във вените ни, бирата ще тече по нашите артерии и балканската музика ще ни кара да танцуваме, докато не се изпотим! Специална награда за най-добро облекло!

Баба Яга
20 часа

3 февруари

Куиз за сериали

На четвъртото издание на тематичния куиз за сериали във „Фарго“ ще проверим знанията си за любими сериали и ще се забавляваме с музика, напитки и много настроение. Куизът може да включва всякакъв тип въпроси относно сериали, телевизии, компании, рекорди и т.н.

Фарго
20:30 часа
Такса за участие: 3 лв.

4 февруари

GAME OVER пърформанс на Ованес Торосян

Пърформанс и авторски моноспектакъл на Ованес Торосян, GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми”.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е ваккум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно”. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане”.

След представлението ще можете да се срещнете с Ованес Торосян и да разберете повече за различните посоки на търсене в театралната му кариера.

Bee Bop Café
19:30 часа

Задругата исторически бестселър

Как и защо за една година исторически роман от дебютен автор достигна 25 000 копия (досега). Ще разберем на разговор с писателя Добри Божилов и издателя Йордан Антов.

Петното на Роршах
19 часа

6 февруари

250 години от рождението на Бетовен

Симфоничен концерт „250 години от раждането на Бетовен”
Диригент – Диан Чобанов
Солист – Емануил Иванов
Концертмайстор – Мичо Димитров

Програма:
Бетовен – Симфония №5
Клавирен концерт №5 „Императорски“

Оркестър на Опера Пловдив

Емануил Иванов е лауреат на награди от конкурси като: „Скрябин-Рахманинов”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др. През 2019 г. става лауреат на Втора награда от международния конкурс „Казагранде“ (Терни, Италия), а няколко месеца по-късно става носител на Първа награда на конкурса „Феручо Бузони“ (Болцано, Италия).

Държавна опера Пловдив
19 часа.

Exit mobile version