Какво да правим в Пловдив (26.07 – 01.08)

Вижте по-интересните събития в пловдивския афиш тази седмица, подбрани от Lost in Рlovdiv

Снимка: Виктор Цонев

26 юли

Жлъч, Григовор, Гена at бар „Конюшните“

Пост Култура и бар „Конюшните“ представят:

Жлъч
Григовор
Гена

Покана също бе отправена към Влади Априлов и Ерата Релефа/Ерата Конан, но за съжаление те отказаха.

За сметка на това на гости през лятото ще ни дойдат трима души, с които след време ще се хвалим, че сме живели по едно и също време. Депресиращо малък брой български музикални изпълнители могат да хванат времето, в което живеят и да го направят свое, като просто и директно изказват мислите, които или още не сме оформили в думи или тепърва се зараждат в главите ни. Жлъч, Григовор и Гена са словосъчетание на смелостта, умението и суровата честност (която включва в себе си всичко красиво и гнусно, което е животът). Когато говорим за тях, знаем за какво говорим, защото те са го казали.

Билетите предварително (до 26.07) ще бъдат на цена от 10 лв. На вход цената ще е 12 лв.

Събитието е 18+, като ако сте непълнолетни, ще кажем какво трябва да направите.

Врати – 19:00
Лайв – 20:30
Край – 23:00

DJ Iliyan at BALLY CLUB

Петък вечер в клуб „Бали“ е отредена на най-добрите хитове от хаус музиката. Зад пулта отново ще застане DJ ILIYAN! Очаква ви позитивна и динамична музикална селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора.

Клуб „Бали“
22 часа

27 юли

Една година 7 Films Lab

7 Films Lab ни канят на първия си рожден ден. „На майтап измина една година в хиляди кадри, стотици филми и принтове, и безброй емоции. Ще се радваме да отпразнуваме този момент заедно, като за целта сме Ви подготвили малки изненади и много веселба,“ споделят фотографите. Нашите приятели от бар „Пощата“ ще ни зарадват със специално измислени за целта коктейли, а за музиката ще се погрижи Pink Tsonk.

Бар „Пощата“
20 часа

Вижте 20 великолепни кадъра, уловени от Виктор и другото лице на Пловдив, представено от Илко

FLUCA party | Eagles of Def Leppard + Ge Ra

Psychedelic rock N roll и punkrock в събота вечер на FLUCA ще пускат:

– базираният във Виена Eagles of Def Leppard

– Ge RA, която селектира музика от 2010 година на фестивали и концерти в София и Пловдив. В листата си подбира жанрове като punk, rock & roll, garage, 80’s disco, wave, synth pop, electroclash и други.

FLUCA
19 часа
Вход свободен

Hip-Hop Session at BALLY CLUB

Събота вечер е време за танци и незабравими летни емоции с DJ T-Wet, който застава зад пулта на клуб „Бали“, където ще избухнем здраво с комбинация от летни хип-хоп ритми и масивно ундърграунд звучене.

Клуб „Бали“
22 часа

28 юли

Сал на Марица

В рамките на програмата ADATA AIR, артистът Серж Екер, в сътрудничество с Александра Димитрова, строят сал за плаване по река Марица. Пътуването им започва с колекция от ненужните материали от жителите на Пловдив. Използвайки тези рециклирани материали и с помощта на местни строители, те правят сал за плаване по реката.

Проектът директно реферира картината на Теодор Жерико, озаглавена „Потъването на Медуза“ (1819), изобразяваща сал с оцелелите след ужасно корабокрушение през 19-ти век. Това е силна работа, която функционира като пряко изявление към обществото по онова време; разкривайки кошмарите на човечеството и изваждайки на повърхността некомпетентността на авторитетните фигури.

Версията 2.0, или „Сал на Марица“ (2019) трябва да се разглежда като устойчивата социална и екологична антитеза на доста мрачната оригинална история. Проектът се фокусира върху кошмарът за нашето общество днес; количеството боклук, което натрупваме, и колко малко от него се рециклира или изхвърля правилно. Тази работа има за цел да повиши осведомеността относно рециклирането и как да се избегне екологична катастрофа.

СКЛАД
20 часа

30 юли

Изложба „Българско лято в Капана“

Богата експозиция с наивистични творби на утвърдени български автори, творящи у нас и в чужбина:

Александър Янакиев
Димитър Вецин
Мариана Калъчева
Стайо Гарноев
Николай Ангелов-Гари
Яна Илиева
Ивана Македонова
Анита Ненчева
Георги Ненчев
Стела Стефанова
Дафина Терзиева

Art Naive Kapana gallery
18:30 часа

31 юли

Книжен клуб на име „Синьо куче“ и „Човек на име Уве“

В книгите на Бакман се мълчи.

Ние обаче ще говорим. Ще говорим, защото за хубавите, за любимите, за добрите неща трябва да се говори повече и с повече. Сигурни сме, че познавате Бакман и неговите предани и почтени, Човешки и Човечни истории. Сигурни сме, че познавате и Уве. Елате да споделим думите заедно.

Небет тепе
19 часа

Силата на жената и нейното място в различните култури

В откритата дискусия на тема „Силата на жената и нейното място в различните култури“ трите главни действащи лица в проекта „Докато тя пее” – певиците Лусет ван дер Берг, Мария Пашева и Гинка Цер ще разказват за традициите в техните общности, ще се обсъжда ролята на жената и нейното присъствие във фолклора чрез изпълнение на песни от всеки етнос, които разказват за важната и значима функция/ мисия на девойката, майката и бабата в обществото!

„Докато тя пее“ е съвместен музикален проект и културно пътешествие, което се случва за първи път. Проектът обединява артисти, чиито корени са свързани с идишката, фризийската, българската и ромската култура. #Заедно те ще създадат общ концерт, представен на две сцени – в Леуварден на 22 ноември 2018 година и в Пловдив през 2019-та (1 август, открита сцена на пл. „Стефан Стамболов“, 19.00 часа, вход свободен) – годините, през които градовете са Европейска столица на културата.

СКЛАД
19 часа

Exit mobile version