Какво да правим в Пловдив (01- 06.06)

Започнахме уикенда под знаменцата на Капана, а през седмицата ще запълним вечерите с интересни събития – изложби, театър, жива музика

Капана Фест 2019 стартира в петък и продължава до неделя – 2 юни, включително. Темата на изданието, което тази година ще е само веднъж е НАСЛЕДСТВОТО. Защото това чудо не е само за 3 дни. Защото Капана заслужава да става все по-красив. Все по-обичан. Все по-незабравим. И този път ще му оставим много подаръци.

Елате с нас! И заедно ще превърнем сградите на Капана в платна, по които най-големите български майстори ще изрисуват своите шедьоври. Ще преобразим алеите му в градски гори. Ще нашарим небето му с пъстри флагове. Ще скрием в тайните му кътчета галерии, в които фотографи и художници ще ни покажат нови гледни точки. Ще превърнем площадите му в киносалони. Дърветата му – в скулптури. А от пулса му ще сътворим музика и нейната емоция ще ни издигне над паветата. Над тепетата. До небето.

1 юни

Local Stories

Local stories е изложба, която разказва историите за автентични български традиции и исторически места чрез графични визии, работа на местните български артисти Бойко Тасков и Анна Георгиева. Мисията на проекта е да помогне на всеки пътешественик да открие и сподели българския фолклор, история и традиции, да свърже настоящето с неговите корени.

Галерия PLOVEDIV
1 – 9 юни

DJ DANNY at BALLY CLUB

На първи юни партито е гарантирано, защото зад пулта застава добре познатият ни DJ Danny. Миксовете му са със специфично звучене, отличават се с качествен sound, groovy елементи, украсени с перкусии, включени инструментални мотиви и отчетливи вокални акапели, характерни за танцувалната музика.

Клуб „Бали“
21 часа

С федербал #Отсреща

„Отсреща“ се включва в MOVE Week Пловдив с една лежерно-активна събота, в която да изпробваме уменията си за федербал, да пием лимонада и да се насладим на хубавото време!

Отсреща
11 часа

3 юни

Отвъд стените

Границите ни за изкуство ще бъдат тествани за трета поредна година на 03 юни, когато ще бъде открито новото изложение „Отвъд стените“ на произведения, изработени от лица, изтърпяващи наказание лишаване от свобода в Затвор Пловдив, които взеха участие в творчески дейности по проект „Изкуството на живота, чрез живота на изкуството“, иницииран от Сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“.

Културен център Тракарт
3 – 9 юни
Откриване: 3 юни, 18 часа

4 юни

Клонираните ИмПро

За пръв път Клонираните ще гостуват в Пловдив. Клонираните е професионална трупа за импровизационен театър, създадена през 2016 г. със съдействието на ХаХаХа ИмПро. В импро театъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално.

Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо.
Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип в импро театъра се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената.

Bee Bop Café
19:30 часа
Вход: 10 лв.
За групи от 4 и повече души по 8 лв.

Mindown

След много дълго затишие алтърнатив триото Mindown се завръща с нов материал и състав.

Петното на Роршах
21:30 часа
Вход: 8 лв.

5 юни

Късо кино във Фарго

По време на осмото издание на КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО ще видите документалния The Herdsman Neighbourhood/ Юрушката махала – една невероятна смес от драма и див балкански хумор, която показва до какво падение може да доведе разединението и враждата. Филмът на Аспарух Кръстев е награден на London International Student Film Festival и е финалист на Documentary Filmmakers Showcase Online 2019.

За втората част от програмата ще има специални гости – режисьорът Васил Христов и копродуцентът и асистент оператор Марио Орешков, които ще ни представят документалния СЪНУВАМ ЛИ, в който десет души разказват своите истински преживявания по време на осъзнато сънуване; за финал ще видим и филма им АМЕРИКАНСКА МЕЧТА, в който един българин се опитва да подреди живота си, докато работи като готвач в чужбина.

Клуб „Фарго“
19:30 часа

Христо Мутафчиев на фестивала Черната кутия

Като част от международния фестивал за театър и съвременен танц  Черната кутия, който ще се проведе в периода 31 Maй – 6 Юни в град Пловдив, актьорът Христо Мутафчиев ще представи книгата си „Черно на бяло“. Една от най-обичаните фигури на българската сцена ще разкаже повече за приключението, наречено живот, именно пред вдигнатата завеса на фестивала, посветен на театралното изкуство и танца.

Христо Мутафчиев е един от най-обичаните български актьори, който заедно с талантливата Теа Денолюбова описа живота си в топла и трогателна книга, която облича едни 50 години в красиви думи.

„Ако направиш ретроспекция на моя житейски път, не живот, а житейски път, ще видиш, че много повече са скачанията в дълбокото, отколкото плуванията по повърхността. Когато плуваш по повърхността, често рискуваш да изпаднеш в сложната ситуация да си под повърхността, а да си мислиш, че си над повърхносттa, и да отвориш уста, за да си поемеш въздух. И да се нагълташ. Докато ако си в дълбокото, ти си с ясната мисъл, че си поел достатъчно въздух, за да стигнеш до долу, да пипнеш дъното, и че имаш въздух, за да се върнеш. Докато не го пипнеш, не си отваряш устата.“ – Христо Мутафчиев

U PARK Gallery
18 часа
На събитието ще се допускат само лица над 18 години!

6 юни

Kristian Jelev Quartet Live

След успешния дебют в края на миналата година на сцената на BeeBop Café отново стъпват Kristian Jelev Quartet с първия си албум 3 Way Call. Заедно с елита на пловдивската джаз сцена, а именно Николай Карагеоргиев (китара), Мирослав Турийски (пиано) и Александър Леков (бас), Кристиан Желев ще ви преведе през своята музикална реалност.

BeeBop Café
20:30 часа
Вход: 10 лв.

Exit mobile version