Какво да правим в Пловдив тази седмица (25-28.02)

Изкуство, театър и литература в афиша на Пловдив тази седмица

Снимка: Георги Матов

25 февруари

Филмов куиз

Време е за поредния филмов куиз в клуб „Фарго“, на който да проверим филмовите си знания и да се забавляваме с тематична музика, напитки и много настроение. Очакват ви и награди.

Клуб „Фарго“
20 часа
Такса за участие: 3 лв. на човек от отбор

26 февруари

Импро театър

Сцена в Jazz-а представя Импро театър Vol: Пловдив 2019. Актьорите от „Както ви харесва“ ще излязат от зоната си на комфорт и ще представят едно шоу без сценарий или предварително зададени роли. Вместо това всичко се измисля на момента, а предложения дава публиката. Каквото и да се случи, ще се случи само веднъж и специално за вас.

Bee Bop Café
20 часа
Вход свободен

Премиера на книгата за Невена Коканова „Години любов“ в Пловдив

Книгомания.бг, Георги Тошев, Код червено: Литература и U PARK Gallery Ви канят на премиера на книгата „Години любов“ и прожекция на новия документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ по случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино. Ще бъде открита и изложбата „Невена и нощта“. На място ще можете да закупите и екземпляр от биографията „Години любов“ и да вземете автограф от автора й Георги Тошев.

U PARK Gallery
18:30 часа

Александър Байтошев в Литературен салон Spirt and Spirit

Александър Байтошев ще представи книгата си „Чучело“ в Пловдив. Редактор на книгата е Марин Бодаков, а художественото оформление е дело на самия автор, който е изкуствовед по образование.

Александър Байтошев (1983) е завършил Националната художествена гимназия за изящни изкуства „Илия Петров”. Дипломира се в специалностите „Изкуство и дизайн”, Technical College (Bath, England) през 2001 г., „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство”, СУ през 2008 г. и „Графичен дизайн”, НБУ през 2011 г. Придобива докторска степен по методика на изобразителното изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“.

През 2006 г. заедно с поети и художници създават Арт лаборатория „Николай Райнов”. Има една самостоятелна изложба – „Едностайни преживявания” (2014). Автор на две книги с поезия „Прах и драскотини”(2012) и „Кучета” (2014).

Александър Байтошев публикува поезия в редица списания, сред които сп. „Пламък“, сп. „Страница“, сп. „Море“, американското списание „Drunken Boat”, „Литературен вестник“, „Liternet”, „Public Republic”, „Кръстопът“. Носител е на специалната награда за поезия на „Литературен вестник“ (2012) и наградата на Академия „Liber“ за втората си книга (2015).

Петното на Роршах
19 часа

Още събития вижте в Lost in Plovdiv.

Exit mobile version