За първи път жена стреля с МИ-24 (ГАЛЕРИЯ)

Старши лейтенант Станислава Балчева стана първата жена от щурмовата вертолетна авиация, участвала в стрелби в българските Военновъздушни сили

Авиобазата в Крумово става на 58 години

Старши лейтенант Станислава Балчева стана първата жена от щурмовата вертолетна авиация, участвала в стрелби в българските Военновъздушни сили. Полетът за допуск до стрелба с картечно въоръжение с вертолет Ми-24 беше изпълнен на 24 октомври на авиационен полигон „Елена”. Старши лейтенант Балчева е завършила факултет „Авиационен” – Долна Митрополия към НВУ „Васил Левски” през 2017 г. Нека й пожелаем успех в подготовката на вертолет Ми-24!

На 27 октомври 2019 г. се навършват 58 години от създаването на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк.


Годишнината ще бъде отбелязана на 29 октомври (вторник) от 10.30 ч. на територията на в.ф. 32040 – Крумово.

Празникът ще започне с тържествен строй, приветствия и четене на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти във в.ф. 32040. След това ще има статичен и динамичен показ на авиационна техника.

На събитието се очаква да присъстват гости от Командване на Военновъздушните сили, командири на военни формирования от Българската армия, представители на бизнес средите от областта и региона, ветерани и бивши колеги от 24-та авиационна база.

Exit mobile version