Жертва на домашно насилие уби насилника с един удар   

47-годишна пловдивчанка сложила край на тормоза с кухненския нож   

Жена, родена през 1972 година, е арестувана с прокурорско постановление за 72 часа. Тя е задържана в Пловдив за убийство с нож, по лични причини, съобщи на извънреден брифинг заместник – окръжният прокурор Галин Гавраилов.

47- годишната жена, направила опит да заличи следите си, е признала всичко, уточниха от Прокуратурата.

Директорът на пловдивската полиция – ст. комисар Атанас Илков съобщи, че в сряда  около 9.00 часа сутринта е получен сигнал на Спешния телефон 112 за намерен мъж в безпомощно състояние. На място е установено, че има следи от насилие. На трупа е открита порезна рана в областта на корема.

„Достатъчно, за да смятаме, че става дума за тежко криминално престъпление“, уточни ст. ком. Илков.

 

Заедно с Прокуратурата и Криминална полиция са проведени оперативно-издирвателни действия. При последвал оглед е открито предполагаемото оръжие на деянието. Още вчера след обяд е имало достатъчно данни, че предполагаемият убиец е жената, с която 56-годишния мъж е живеел на семейни начала, уточни Атанас Илков.

От разказа му стана ясно, че пловдивчанката е била жертва на системно домашно насилие. До убийството се е стигнало в четвъртък вечер – 20 юни. Двойката е била в жилището, което обитавала и там е станало престъплението.

След поредния семеен скандал, ескалирал в проявена агресия от страна на убития, жертвата на домашно насилие се е докопала до ножа на масата и е нанесла един-единствен смъртоносен удар в корема.

„Жената беше положила усилия да заличи уликите, но въпреки това събрахме достатъчно данни. Тя направи самопризнания“, допълни шефът на полицията.

По думите му, убитият е с нисък социален статус. Бил „тих, но двамата имали скандали.“

Жертвата е идентифицирана като Йордан Иванов. За него съседи разказват, че редовно е организирал пиянски сбирки у дома си, а скандалите с приятелката му били чести, особено след прекомерно изпит алкохол.

Битов скандал след пиянски запой е причина за конкретното престъпление. Случаят бе разплетен за няколко часа, след като убитият бе открит в сряда по обед от негов приятел по чашка.

Exit mobile version