Европейската столица на културата се превръща в Балканска столица на суинга

Започва Love Swing Dance Festival

За втора година едни от най-добрите артисти на световната суинг сцена, ще премерят уменията си в Балканския суинг шампионат (Balkan Lindy Hop Championships), който се провежда в града под тепетата в рамките на Love Swing Dance Festival.

В четиридневната програма от 3 до 6 октомври 2019 г. организаторите от Lindy Hop България събират участници от 32 държави за дневните танцови уроци по суинг с международно признати преподаватели, състезания в 19 различни категории, парти програмата с музика на живо, както и танцувалната суинг разходка през центъра на Пловдив.

Събитието е част от акцентите в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Love Swing Dance Festival е стъпката, последвала успеха на късометражният филм I Charleston Plovdiv, с който през 2017 г. градът за първи път се появи на световната суинг карта, заедно с екипите на Lindy Hop България и Lindy Hop Пловдив.

Фестивалът, който е под патронажа на легендарната суинг двойка Кевин Сен Лоран и Джо Хофбърг (САЩ), ще се проведе на сцената на Драматичен театър – Пловдив и в пространствата на СКЛАД в Тютюневия град. За музиката в тазгодишното издание ще се погрижат чешкият джаз бенд Heart of Dixie, както и диджеите Арнас Разгунас, Ася Владимирова и Дамян Найденов.

Регистрации за целия фестивал или билети за отделни дни могат да бъдат направени онлайн, на сайта на фестивала: https://www.loveswing.bg. Победителите от Балканския суинг шампионат ще бъдат обявени и ще получат своите трофеи и награди на сцената на Драматичния театър на 6 октомври.

.

Exit mobile version