Двама тийнейджъри са загинали в катастрофа тази нощ в Пловдив

Трупът на втория бе открит часове след инцидента по поречието на река Марица

Към 2 ч. днес на тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб Опел край кръстовище между бул. „Марица“ и бул. „Източен“. С колата се придвижвали три 19-годишни момчета. На място загинал единият пътник. Другият и шофьорът, който не притежава свидетелство за управление  на автомобил, са в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. На водача е взета кръвна проба. Образувано е досъдебно производство.

Малко преди обяд днес – в 11.15 ч. на тел. 112 е съобщено за намерено тяло на момче по поречието на р. Марица, близо до катастрофата с блъсналия се Опел. Установена е самоличността на загиналия – 16-годишен тийнейджър. При проверката е изяснено, че той също е пътувал в катастрофиралия автомобил и най-вероятно е изпаднал от него при удара.

До подаване на втория сигнал обаче тази информация не е предоставена на разследващите. При последвалите действия тя е потвърдена от двамата 19-годишни -водач и пътник, които са в болница. Взета му е кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици. В рамките на досъдебното производство предстои да се изясни от кого му е предоставен автомобила.

Снимката е илюстративна.

Exit mobile version