Главният архитект за терена на Димитър Георгиев: Археологията трябва да е публично достъпна

Ще изискваме комуникационна схема, тъй като личното ми мнение е, че тази сграда ще натовари зоната, коментира арх. Димитър Ахрянов

„Ще присъствам на общественото обсъждане за изменението на ПУП-а край Понеделник пазара. Очаквам да ни бъде представен проект, идейна разработка, защото като гледаме публикувания ПУП, той не казва нищо конкретно”. Така главният архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов коментира пред Под тепето рестарта на инвестиционните намерения на инж. Димитър Георгиев за терена с археология под Античния театър. Както вчера първи ви съобщихме, собственикът на „Розаимпекс”, през дружеството си „Централ- Пловдив” ЕАД и със съдействието на САБ- Пловдив, организира обществено обсъждане по повод изменението на ПУП-а в зоната. То ще се състои на 8 януари, от 15 часа, в пленарната зала на Общински съвет.

„Преди две седмици инвеститорите дойдоха при мен. Посъветвах ги да представят намеренията си пред хората. Те организираха обществено обсъждане, на което се надявам да присъстват повече пловдивчани. Към този момент единственото, което виждаме, е височини и странни форми. Затова те трябва да представят нещо конкретно. Моята позиция е, че онова, което се случи с археологията в Екселсиор и H&M, е абсурдно и не трябва да се допуска- тя остана заключена за публиката. Археологията трябва да е публично достъпна и е въпрос на архитектурно решение как ще го направят. Освен това ще изискваме от тях комуникационна схема, тъй като личното ми мнение е, че тази сграда ще натовари зоната”, допълни арх. Димитър Ахрянов.

Exit mobile version