Владимир Кисьов от “Съюз за Пловдив” за цифрите на Галъп: Пловдив е продаден на Валери Симеонов

Дори в лъжите и манипулациите трябва да има капка морал, но явно желанието за власт е по-голямо

Владимир Кисьов, „Съюз за Пловдив”

Предупреждавахме няколко пъти за манипулациите, които ни заливат в тази кампания. Този път надминаха и “най-смелите” ни очаквания. Дори в лъжите и манипулациите трябва да има капка морал, но явно желанието за власт е по-голямо, затова са и толкова настървени.  Поръчаха и си платиха социологическо проучване, според което Славчо Атанасов бил първи, следван от всички останали кандидати. Очебийни са високите проценти на Славчо и БСП и ниските нива на доверие към Здравко Димитров и Дани Каназирева. Всички близки до Тотев медии, разбира се, не изпуснаха възможността да започнат тежки внушения как всичко вече е решено и ние няма смисъл вече дори и да мислим. Това проучване идва в отговор на други две социологически проучвания, които показаха коренно различно подреждане – първи е Здравко Димитров, следван от Каназирева и Атанасов.

Защо не трябва да вярваме на лъжите им?

Достатъчно е да видим как тази агенция редовно “се обърква” преди избори. Достатъчно е да си припомним и кой какъв интерес преследва. Лъсна вече сделката Пловдив е продаден на Валери Симеонов. Нашият град е превърнат в разменна монета за изборите в София.

Подкрепа там срещу умишлена загуба тук. 

Нека всички пловдивчани първо ясно знаят, че Славчо е кандидат на Валери Симеонов, въпреки че той умело бяга от този факт, криейки се зад гърба на ВМРО. В същото време Иван Тотев не е кандидат, но активно участва в изборите. Той подкрепя активно чрез своите медии Славчо Атанасов и лично подреди листата на ГЕРБ. Целта им е заедно с Валери Симеонов да управляват Пловдив, а самият Славчо ще изпратят в дълги болнични. Затова им е важно да излъжат, че кандидатът на БСП имал висока подкрепа. На миналите избори БСП беше на пето място в Пловдив. Зад гърба на Атанасов, статуквото се готви да управлява в сговор – и с “патриоти”, и със социалистите на Гергов. Всички искат да са на трапезата, а пловдивчани само да им плащат сметката.

Явно само “Съюз за Пловдив” им пречим, за да си довършат сделката.

За съжаление през периода на целия преход социологията се използва като средство за политическа манипулация. Социологическите проучвания и медийни зависимости са най-сигурните средства за затвърждаване на статуквото. Те са най-устойчивият начин да се запази моделът, дори и да се сменят лицата.

В Пловдив в момента имаме два порочни модела – моделът Тотев, който смятаме за приключил, а той процъфтява.

Имаме и моделът Славчо, който смятаме за изчезнал, а той остава.

Но това им е работата на социологическите проучвания и медийни манипулации – да  помагат на неодобряваните модели да оцеляват, да се развиват и възпроизвеждат.

 

Exit mobile version