Ясен е съставът на Общинската избирателна комисия

ЦИК назначи Общинската избирателна комисия в Пловдив със своя заповед на 2 септември, след като консултациите на политическите сили в Пловдив за избор на ръководния състав на комисията завършиха без съгласие

Близо 30-те души ще заседават в сградата на Общински съвет

Общинската избирателна комисия в Пловдив тази година е от 29 члена, което не се е случавло досега. Стараем се да организираме нещата така, че възможно най – бързо да преминат секционните комисии, без да има задръствания и чакане. 

Това заяви пред Радио Пловдив председателката на Общинската избирателна комисия в Пловдив Дарина Тодорова. Тя уточни, че комисията ще заседава в сградата на ОбС на ул. „Авксентий Велешки“. По думите й, мястото там е подходящо, има и паркинг.

В нощта на изборите ОИК ще бъде в Трета палата на панаира, където беше и по време на последните европейски избори. Първото официално заседание на комисията в Пловдив ще бъде на 9 септември.

Обучението ще започне след като бъдат назначени секционните комисии, заяви Дарина Тодорова и посочи, че идеята е това обучение да започне максимално по – близо до датата на самите избори.

В тези избори на 27 октомври няма нищо ново и по – различно от останалите местни избори досега. Единственото по – различно е, че важи принципът за уседналост, коментира Тодорова.

Що се отнася до състава на ОИК-Пловдив тя заяви, че е нормално БСП да имат мястото на секретар в комисията, тъй партията има общо 9 члена в комисията. За секретер е назначена предложената от социалистите Манка Бабаджанова. Двете заместник-председателски места са съответно на Атанас Петров от Обединените патриоти и Радина Петрова от ДПС. Най – голям е броят на представителите на ГЕРБ в комисията – общо 11. По един член имат партиите „Воля“ и „Да България“.

Не смятам, че има нещо, което може да ни притесни в момента във връзка с предстоящите местни избори, обобщи Дарина Тодорова.

ЦИК назначи Общинската избирателна комисия в Пловдив със своя заповед на 2 септември, след като консултациите на политическите сили в Пловдив за избор на ръководния състав на комисията завършиха без съгласие.

Общинската избирателна комисия в Пловдив встъпва в правомощията си на 5 септември 2019 г.

Източник: радио Пловдив

Exit mobile version