Шарени риби, пауни и жабчета на Айляк парада в Лаута (СНИМКИ)

Десетки деца и големи участваха в създаването на маските за празника

Голямото събитие ще бъде на 4 май на Главната улица

Пилотното издание на Айляк парад в Лаута оцвети парка в шарени рибки, пауни, жабчета и други истински и фантастични създания в неделния ден. Десетки деца с изработени от картон и други материали маски и украси шестваха из парка около 13 часа. На сцената в близост до зоната със скарите всички се забавляваха с музика и танци.

Това е финалната част на събитието, което включваше и работилници за изработване на самите маски и кукли. Някои от тях бяха малки – като украса за глава, под формата на различно животно, други бяха по-големи, като някои актьори бяха качени и на кокили. Основни „майстори“ са малки деца от основни училища из града, но на всички са помагали по-големи каки и батковци, сред които основните организатори от фондация „ЖАР – театър-изкуство-култура“, британците Handmade Parade и студентите от Пловдивския Университет „12+3“.

Десетки пловдивчани присъстваха на парада като зрители и участваха в шоуто. Парадът е само пилотно издание и подготовка за по-големия фестивал, който ще се случи на 4 май по Главната улица. Уникалното събитие ще дефилира в чест на Пловдив като Европейска столица на културата и ще обедини всички пловдивчани в един голям празник.

Exit mobile version