Стрелецът от болница Тримонциум: Бях афектиран. Моля за снизхождение!

58-годишният Бисер не е работил над 20 години, има излежана присъда за същото престъпление

Съдът го остави в ареста    

Бисер Хънтев, който нахлу в болница в центъра на града, въоръжен до зъби, стреля, наръга съпругата си с нож и нападна полицай, поиска днес от Районен съд – Пловдив да му бъде определена мярка „подписка“.

Припомняме, че на 31 януари бе съобщено на тел. 112, че мъж е стрелял в МБАЛ „Тримонциум“ на бул. „Цар Борис III-ти Обединител“ 126. Стрелецът бе задържан на място.

Мъж е нападнал бившата си съпруга с нож и пистолет в частната болница

Привлякоха като обвиняем стрелеца от медицински център Тримонциум

Срещу него са повдигнати обвинения за заплаха за убийство, телесна повреда и нападение на полицай. От прокуратурата настояха за постоянен арест, тъй като става дума за тежки престъпления, извършени в условия на висока обществена опасност, за които законът предвижда затвор до 6 години.

„Уважаеми г-н Съдия, апелирам за снизхождение, предвид постъпката, която извърших! Бях в тежко афектирано състояние. Тази седмица имах записани часове за ядрено-магнитен резонанс и биопсия, заради съмнения за рак на простата. Нямам средства и ако съм в ареста, няма да мога да намеря пари за делото и лечението.“ Това поиска от съда 58-годишният Бисер.

От представената медицинска експертиза, изготвена днес в УМБАЛ „Свети Георги“ стана ясно, че здравословното му състояние е „задоволително“.

В залата се разбра още, че Бисер Хънтев е бил осъждан и понастоящем реабилитиран за същото – заплаха за убийство с огнестрелно оръжие. Мъжът е трайно безработен от близо 20 години. Последното и разклатеното му здраве бяха изтъкнати от служебния му защитник адвокат Светлана Калпакчиева в искането за по-лека мярка за неотклонение, тъй като поради липсата на средства той не би могъл да избяга и да се укрие.

След кратко съвещание Районният съд остави в ареста стрелеца Бисер Хънтев. Като отчете, че на лице са всички предпоставки за това. На първо място – обосновано предположение за авторство на престъпленията, в които е обвинен. На второ – заканата за убийство се квалифицира като тежко умишлено и се наказва със затвор. Съдът отчете, че няма опасност Бисер да се укрие, но сметна, че има вероятност да извърши друго престъпление. Изводите за това се налагат от „интензитета на двете престъпни действия, съчетани с висока степен на обществена опасност. Престъпленията са насочени спрямо конкретни личности – съпругата му и униформен служител“.

По думите на съдия Методи Антонов, обвиняемият Бисер Хънтев е действал добре обмислено, напълно съзнателно и умишлено, като се е подготвил предварително за това. Съдията отчете факта, че 58-годишният мъж, макар и реабилитиран за предишни такова престъпление, не се е поправил.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд на Пловдив в 3-дневен срок.

Exit mobile version