Странна пътна регулация вкарва постоянно шофьори край Света Петка в нарушение

Неясната регулация принуждава шофьорите да обикалят километри, или да влизат в нарушение

Необичайна пътна регулация принуждава стотици шофьори ежедневно да влизат в кратко нарушение за няколко метра или да обикалят с около километър града около Света Петка. Поради голямата реорганизация на движението в района, улицата между кръстовището на Света Петка в посока ОУ „Гео Милев“ се оказа еднопосочна. Отсечката покрай Гимназията по битова техника и парка е стеснена и вече движението трябва да се извършва само в посока Стария град.

В момента текат и ремонтните дейности едновременно по улица „Гладстон“, както и по „Цар Борис III Обединител“. Така в момента никой, идващ от Тунела в южна посока не може да направи ляв завой към църквата Света Петка.

Най-близкият алтернативен маршрут се оказва покрай Източнта порта по улица „Митрополит Панарет“. Тъкмо това е улицата, която излиза на гимназията по Битова техника – и е еднопосочна в другата посока.

В момента заобикаляне през понеделник пазара също е невъзможно, поради ремонтните дейности около него. Все още не е ясно и как ще бъде регулирано движението там и дали шофьорите ще могат да завиват в посока храма Света Петка, макар и заобикаляйки няколко метра.

Към момента обаче единственият шанс за преминаване през тази посока е чрез заобикаляне чак до гробищата и булевард Източен. Поради това много от шофьорите предприемат кратка, няколкометрова маневра в нарушение – в еднопосочната уличка към Света Петка. Надеждата на шофьорите е неразбираемата и с неясна причина пътна регулация да бъде в най-скоро време поправена.

Exit mobile version